Μαραθόριζα ονόμασε το μαγαζί της η χωραΐτισσα μαγείρισσα Βίβιαν Γιούλα, δηλώνοντας απερίφραστα την αγάπη της για το κυκλαδίτικο άγριο μυρωδικό. Φτιάχνει μάλιστα μαραθόπιτες που τις σερβίρει με μέλι και έχουν γίνει μπεστ σέλερ.

Μεγαλωμένη σε οικιακές και επαγγελματικές κουζίνες του νησιού, μεταφέρει στα πιάτα της ανόθευτη τη γεύση των Κυκλάδων. Δουλεύει κυρίως με πρώτες ύλες σερφιώτικες, όσο μπορεί, και σερβίρει φαγητά ρουστίκ, ανεπιτήδευτα, ειλικρινή και γι’ αυτό πραγματικά νόστιμα. Φτιάχνει δική της εξαιρετική λούζα με σκόρδο, κύμινο και μπαχάρι, χοιρινές
τσιγαρίδες, πηχτή και ωραίο στεγνό σερφιώτικο λουκάνικο που μοσχοβολάει πιπέρι και κρασί και καταναλώνεται ως σαλάμι. Ωραίες λιαστές ντομάτες στο κουρκούτι, καππαρόκουμπα γιαχνί, κουνέλι με δεντρολίβανο, αρνάκι με φασκόμηλο, ζυγούρι κοκκινιστό με σπαγγέτι, σουπιά με σπανάκι και μάραθα αλλά φυσικά και ρεβίθια στη σκεπασταριά, την τοπική κεραμική γάστρα. Ο χώρος είναι χαριτωμένος, μικρός, και η Βίβιαν με τον σύντροφό της δυο υπέροχοι, χαμογελαστοί νησιώτες.

info
Μαραθόριζα, Χώρα, Σέριφος, τηλ.: 22810 52656

Δείτε περισσότερα ταξιδιωτικά μυστικά ΕΔΩ