Μπορεί τελευταία να έχω επισκεφθεί αρκετά τριάστερα και διάστερα εστιατόρια ανά την Ευρώπη, αλλά αυτή τη σπίθα στο μάτι και στην κουζίνα του Dylan Watson-Brawn έχω καιρό να την δω. Ο 24χρονος Καναδός είναι το «παιδί-θαύμα» της παγκόσμιας γαστρονομίας και η κουζίνα του είναι μια συναρπαστική αφήγηση κεντημένη με ιστορίες από μικρές φάρμες, μικρούς παραγωγούς και under the radar οινοπαραγωγούς από την επαρχία της Γερμανίας.

Η μαγειρική προσέγγιση είναι βαθιά «ρετζεπική» και κάθε πιάτο αυτής της μοναδικής γαστρονομικής saga (που διαρκεί 3,5 ώρες μοιρασμένη σε 30 περίπου courses) κουβαλάει μια ανθρωποκεντρική ιστορία, την οποία διηγείται -με πηγαίο ενθουσιασμό- σαν μεταμοντέρνο παραμύθι η ομάδα (όλοι γύρω στα 25) του εστιατορίου. Στο Ernst «κρυμμένο» στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στα βάθη του «τουρκοκρατούμενου» Wedding στο Βερολίνο.

info
Gerichtstraße 54, 13347 Berlin, www.ernstberlin.de