Στο κέντρο της πόλης, στον παλιό πλακόστρωτο εμπορικό δρόμο της Κόνιτσας, βρίσκεται ένα αρκετά γραφικό μαγαζί, Το Σπιτικό. Όπως φαντάζεται κανείς και από το όνομά του τα πάντα εδώ είναι σπιτικά. Μάλιστα κάθε πρωί, η κυρία Ευδοκία, ηπειρώτισσα μάνα με ταπεραμέντο (!) ανοίγει φύλο και φτιάχνει φρέσκες πίτες, που γίνονται πραγματικά ανάρπαστες στο μαγαζί του γιου της Αντώνη!

Λαχανόπιτες, τυρόπιτες, κοτόπιτες, μπατζίνα (η κλασική ζυμαρόπιτα με τυρί της χωρίς φύλλο της Ηπείρου), όλα είναι το ίδιο σπιτικά και το ίδιο πεντανόστιμα. Δεν ξέρεις πραγματικά τι να πρωτοδιαλέξεις. Το Σπιτικό είναι η στάση των ντόπιων καθημερινά αλλά και των επισκεπτών για μια ζεστή τυρόπιτα και έναν καφέ στο παραδοσιακό σπιτικό φλιτζάνι.

Ο ιδιοκτήτης Αντώνης Αντωνίου (φωτό) σερβίρει και εξυπηρετεί με τρομερή άνεση στην επικοινωνία. Όσοι έχουν περάσει από το μαγαζί σίγουρα θυμούνται για καιρό τις αμέτρητες ατάκες του το πηγαίο χιούμορ του.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι πάρτε ένα τηλέφωνο πριν να σας κρατήσει, δέχεται ακόμα και παραγγελίες για ολόκληρες πίτες στο ταψί για το σπίτι!

info
Kόνιτσα, τηλ. 26550 23697.