Στη Σχολή Χόγκουαρτς, όλα γίνονται μαγικά, ακόμα και η ετοιμασία του φαγητού!

Στην πρώτη εκπληκτική ταινία Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, της Βρετανίδας συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ο νεαρός Χάρι (Ντάνιελ Ράντκλιφ) και οι φίλοι του Ρον (Ρούμπερτ Γκριντ) και Ερμιόνη (Έμμα Γουάτσον) καταφέρνουν να μπουν στην αδελφότητα Γκρίφιντορ! Μπορεί η Δοκιμασία Επιλογής αδελφότητας με το Καπέλο να είναι πολύ αγχωτική αλλά μετά χαλαρώνουν με το καταπληκτικό φαγοπότι που ακολουθεί. Ο Καθηγητής Ντάμπλντορ χτυπά μία φορά τα χέρια του και στα τραπέζια εμφανίζονται ως… δια μαγείας όλα τα καλά του κόσμου, από παϊδάκια, κοτόπουλο και πουρέδες μέχρι σαλάτες, πατάτες και φρούτα. Μάλιστα, ο Ρον Γουίζλι δείχνει ιδιαίτερη αγάπη για τα καλοψημένα μπουτάκια κοτόπουλου, κρατώντας ένα σε κάθε χέρι, μέχρι που ένα φάντασμα του κόβει την όρεξη!

the-biggest-harry-potter-fans-will-eat-christmas-dinner-at-hogwarts-this-year

Σας δίνουμε κι εμείς μια συνταγή για υπέροχα μπουτάκια κοτόπουλου και σας υποσχόμαστε ότι θα είναι πικάντικα και ζουμερά με γεύση σχεδόν μαγική!

grilled-chicken-drumsticks

Πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλου σε αρωματική μαρινάδα με μπίρα
30 ΛΕΠΤΑ + ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 2 άτομα
14 μπουτάκια κοτόπουλου
2 φλιτζάνια μπίρα (όχι πικρή)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγέν
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βάζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε μεγάλη σακούλα ειδική για ψυγείο ή κατάψυξη που σφραγίζει καλά με φερμουάρ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την μπίρα και ανακατεύετε. Περιχύνετε το κοτόπουλο μέσα στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτετε και την μπίρα προσεκτικά γιατί θα αφρίσει η μαρινάδα. Κλείνετε καλά τη σακούλα με το ειδικό φερμουάρ αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείτε. Την ανακινείτε καλά για να καλυφθούν τα μπουτάκια με τη μαρινάδα. Ακουμπάτε τη σακούλα πάνω σε μικρό ρηχό ταψί και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ιδανικά ολόκληρη τη νύχτα. Ανακινείτε ανά διαστήματα τη σακούλα για να μένουν πάντα καλυμμένα τα μπουτάκια από τη μαρινάδα.

Hogwarts_School_of_Witchcraft_and_Wizardry_
Αλείφετε τη σχάρα του φούρνου με λίγο ελαιόλαδο. Από κάτω από τη σχάρα τοποθετείτε μια λαμαρίνα. Ανάβετε το γκριλ του φούρνου στους 180C. Ακουμπάτε τα μπουτάκια κοτόπουλου πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντάς τα πλευρές όσο ψήνονται.
Τα ακουμπάτε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα αφήνετε να σταθούν για 3-5 λεπτά πριν σερβίρετε. Συνοδεύετε με πράσινες σαλάτες της αρέσκειας σας, βραστό καλαμπόκι, πατάτες ή πουρέ.

Philostone

Δείτε το μαγικό τρέιλερ της ταινίας εδώ:

Απολαύστε τη μαγική γιορτή