Στην αμερικανική ταινία Μαρία Αντουανέτα σε σκηνοθεσία της Σοφίας Κόπολα, ξετυλίγεται η ιστορία της κακομαθημένης -στην ταινία- από όλες τις απόψεις Μαρίας Αντουανέτας (Κίρστεν Ντάνστ) από τη στιγμή που παντρεύεται τον Λουδοβίκο τον 16ο (Τζέισον Σβάρτσμαν), σε ηλικία 14 ετών, ως αντικείμενο γαμήλιας συναλλαγής, μέχρι την πτώση του βασιλικού ζεύγους. Απίστευτη σπατάλη για ξέφρενες δεξιώσεις, πλουσιοπάροχα γεύματα και τραπέζια ασφυκτικά γεμάτα με απίθανες τούρτες, μακαρόν και αφράτα cupcakes, η ταινία αναγκαστικά προκαλεί ακατάσχετη σιελόρροια!

2909248258_1372b033b2

Έτσι κι εμείς σας έχουμε μια απλή αλλά υπέροχη συνταγή για cupcakes που θα γίνει αγαπημένη συνήθεια μαζί με τον καφέ ή το τσάι σας και θα σας κάνει να νιώσετε έστω και λίγο σαν βασιλιάδες…

keik

Cupcakes καφέ με καρύδια
40 ΛΕΠΤΑ + ΠΑΡΑΜΟΝΗ | ΕΥΚΟΛΟ
Για περισσότερο εφέ, βάλτε το γλάσο σε κορνέ και με κυκλικές κινήσεις φτάστε το όσο ψηλά γίνεται!

Υλικά για 12 cupcakes
100γρ. καρύδια
140γρ. ζάχαρη ψιλή
3 κουτ. σούπας γάλα ζεστό
2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
100γρ. βούτυρο μαλακωμένο
2 κουτ. σούπας καρυδέλαιο (σε μπαχαροπωλεία)
2 αβγά
75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
12 χάρτινες αντικολλητικές θήκες για μάφιν
Για το γλάσο
350γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακό
400γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 4 κουτ. σούπας βραστό νερό
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

mariecakes

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παίρνετε ένα σκεύος με 12 υποδοχές για μάφιν και τις στρώνετε με τις ειδικές χάρτινες θήκες. Χτυπάτε τα καρύδια σε multi μαζί με τη μισή ζάχαρη να γίνουν ψιλοκομμένα (σαν ψιλοτριμμένα αμύγδαλα).
Ανακατεύετε το γάλα με τον στιγμιαίο καφέ μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μίγμα καρυδιών ζάχαρης, την υπόλοιπη ζάχαρη, τον διαλυμένο καφέ, το μαλακωμένο βούτυρο, το λάδι, τα αβγά, τα αλεύρια και τη σόδα και χτυπάτε με μίξερ μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.

marie_antoinette_movie_poster_edited_by_anberufrustch-d59z0od

Μοιράζετε το μίγμα στις 12 υποδοχές για μάφιν και ψήνετε για 18 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Θα έχουν ψηθεί αν βυθίσετε στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή. Αν όχι, τα ψήνετε για λίγο ακόμα.Ξεφουρνίζετε τα μάφιν, τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν στο σκεύος, τα τραβάτε από τα χαρτάκια τους και τα ακουμπάτε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Marie-Antoinette-movie-05

Για το γλάσο: Χτυπάτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες. Κοσκινίζετε μέσα την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Κατόπιν, προσθέτετε τον διαλυμένο καφέ και τη βανίλια και χτυπάτε για 3-5 λεπτά επιπλέον μέχρι να αφρατέψει το γλάσο. Βάζετε το γλάσο σε κορνέ με μύτη «αστέρι» και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει λίγο.

Για τη διακόσμηση: Απλώνετε το γλάσο κυκλικά ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Αφήνετε τα μάφιν σε πιατέλα να σταθεροποιηθεί το γλάσο για 20 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: