Πολλές φορές το ντεκόρ μιας ταινίας ολοκληρώνεται από το υπέροχο «ντεκόρ» ενός υπέροχου μικρού αλλά εντυπωσιακού γλυκού, όπως είναι ένα τριώροφο σου!

gbh

Στην ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest σε σκηνοθεσία Γουές Άντερσον, ο Μεσιέ Γκουστάβ Χ. (Ρέιφ Φάινς), ο θυρωρός του θρυλικού ξενοδοχείου, συνεργάζεται με τον γκρουμ, τον Ζίρο Μουσταφά (Τόνι Ρεβολόρι), για να αποδείξει ότι δεν διέπραξε το φόνο που τον κατηγορούν. Λίγο πριν σχεδιάσει την απόδρασή του από τη φυλακή μαζί με τους συγκρατούμενούς του, ο Ρέιφ Φάινς τους καλοπιάνει με ένα υπέροχο courtesan au chocolat, δηλαδή ένα τριώροφο σου από το φημισμένο ζαχαροπλαστείο του κύριου Mendls!

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για τριώροφα σου με γέμιση σοκολάτας διαποτισμένα με… άρωμα παλιού καιρού!

courtesan-au-chocolat

Courtesan au chocolat

Χρόνος
1 ώρα και 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Θέλει λίγη προσπάθεια

Υλικά

Για τη ζύμη των σου
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
125γρ. βούτυρο
4 αβγά χτυπημένα
1 πρέζα αλάτι
2 πρέζες ζάχαρη

Για την κρέμα της γέμισης
1½ φλιτζάνι γάλα πλήρες
2 κουτ. σούπας κακάο
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
3 κρόκους αβγών μεγάλων
1 κουτ. σούπας αλεύρι
λίγο κορνφλάουρ
1 μπάρα κουβερτούρα

Για το γλάσο
ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
γάλα

Για τη βουτυρόκρεμα και τη διακόσμηση
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
ολόκληρους κόκκους καφέ

Διαδικασία

Ρίχνετε το νερό μαζί με το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και βάζετε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή, σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει αρκετά και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθούν εντελώς.

Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί. Ρίχνετε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε πάνω στη λαδόκολλα μπάλες ζύμης σε τρία μεγέθη, δηλαδή μικρές, μέτριες και μεγάλες γιατί θέλετε σου σε τρία μεγέθη. Ψήνετε τα σου στους 180C για 25-35 λεπτά. Τα μικρά σου τα ψήνετε σε ξεχωριστό ταψί γιατί θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο. Μόλις τα ξεφουρνίσετε, τα τρυπάτε ελαφρά ένα ένα για να φύγει ο ατμός. Μόλις κρυώσουν γεμίζετε τα μεγάλα και τα μεσαία σου με κρέμα σοκολάτας που έχετε ετοιμάσει.

Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας να λιώσει. Προσοχή μην πάρει βράση. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αβγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και δύο κουταλιές κορνφλάουρ και προσθέτετε στο μπολ το μισό από το γάλα με τη σοκολάτα, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο γάλα, βάζετε πάλι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να πάρετε μια κρέμα. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

1-990x618

Ετοιμάζετε τη διακόσμηση: Σε ένα μπολ ρίχνετε ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τόσο γάλα όσο χρειάζεται για να πάρετε ένα γλάσο που να μην είναι πολύ πηχτό ούτε να τρέχει πάρα πολύ. Το χωρίζετε σε τρία μπολάκια. Στο πρώτο μπολάκι ρίχνετε λιλά χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στο δεύτερο μπολ πράσινο χρώμα και στο τρίτο ροζ χρώμα. Ανακατεύετε καλά. Βουτάτε την πάνω πλευρά των μεγάλων σου στο μοβ γλάσο, των μεσαίων σου στο πράσινο γλάσο και των μικρών σου στο ροζ γλάσο. Τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε σχάρα. Βάζετε σε ένα κορνέ με μικρή, λεπτή μυτούλα λίγη λευκή κουβερτούρα λιωμένη και «κεντάτε» γύρω γύρω τα σου με σχεδιάκια της αρεσκείας σας (π.χ. γιρλάντες). Χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κι άλλη ζάχαρη.

Συναρμολογείτε: Τοποθετείτε σε πιατέλα τα μεγάλα σου, πάνω στο κέντρο τους βάζετε λίγη βουτυρόκρεμα, ακουμπάτε τα μεσαία σου από πάνω και πιέζετε ελαφρά να κολλήσουν. Τέλος, βάζετε λίγη βουτυρόκρεμα στο κέντρο των μεσαίων σου και πιέζετε ελαφρά και ακουμπάτε τα μικρά σου από πάνω να κολλήσουν κι αυτά με τη σειρά τους. Στο κέντρο κάθε μικρού σου βάζετε λίγη βουτυρόκρεμα και κολλάτε από πάνω έναν ολόκληρο κόκκο καφέ.

Δείτε εδώ το απολαυστικό trailer: