Λίγη σοκολάτα δεν βλάπτει, άσε που μάς κάνει και πιο χαρούμενους. Η λαιμαργία όμως είναι κακό πράγμα, ειδικά όταν μας βάζει σε σοκολατο-μπελάδες…

Charlie-and-the-chocolate-fact-charlie-and-the-chocolate-factory-466443_1024_768edited

Στην ταινία του Τιμ Μπάρτον “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της Σοκολάτας”, ο πάμφτωχος Τσάρλι (Φρέντι Χάιμορ) και άλλα τέσσερα τυχερά παιδιά κερδίζουν από ένα χρυσό εισιτήριο για να επισκεφθούν το εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα (Τζόνι Ντεπ). Κατά της διάρκεια της ξενάγησης, όμως, παράξενα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν… Όσο περνά η ώρα, η λαιμαργία μικρών και μεγάλων μεγαλώνει και οι υπόλοιπες αρετές τους πνίγονται στα γλυκά!..

deathByChocolateedited

Aκολουθούν δύο απολαυστικά βίντεο από την ταινία!

Πρωταγωνίστρια στην ταινία και στη ζαχαροπλαστική, η σοκολάτα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο, ούτε φυσικά τον διάσημο pastry chef Michel Roux. Από το βιβλίο Michel Roux Sauces, Εκδόσεις Quadrille Publishing Ltd βρήκαμε, λοιπόν, αυτή την υπέροχη σάλτσα σοκολάτας για να περιχύσετε τα κέικ σας, το παγωτό, το προφιτερόλ ή ακόμα και να τη φάτε με το κουτάλι!

chocoedited

Πλούσια σάλτσα σοκολάτας
20 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά
200γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας 70% κακάο
175ml γάλα
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος πηχτή, για ζαχαροπλαστική
30γρ. ζάχαρη ψιλή (caster)
30γρ. βούτυρο, σε κύβους

Διαδικασία
Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνετε σε πυρίμαχο μπολ. Το ακουμπάτε σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί) και την αφήνετε να λιώσει σιγά σιγά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει λεία. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι αναμιγνύετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με σύρμα και αφήνετε να πάρουν βράση τα υλικά.
Χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα με το σύρμα ρίχνετε το μίγμα του γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και επιστρέφετε το καινούριο μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Το αφήνετε να κοχλάσει για λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Σβήνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο λίγο λίγο κάθε φορά μέχρι να λιώσει. Περνάτε τη σάλτσα σοκολάτας από λεπτό σουρωτήρι, τριγωνικό κατά προτίμηση, σε καθαρό μπολ. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα γλυκά σας ή τη μοιράζετε σε ποτηράκια και την καταναλώνετε όσο είναι ζεστή. Αν θέλετε να τη ζεστάνετε ξανά, θα ακολουθήσετε τη μέθοδο του μπεν μαρί.

Charlie-and-the-Chocolate-Factory-charlie-and-the-chocolate-factory-31958511-2100-1411edited

Εxtra Tip
Αν θέλετε, προσθέτετε στη σάλτσα και λίγο λικέρ Grand Marnier για έξτρα γεύση ή ρίχνετε στο μίγμα γάλακτος μια πρέζα σπόρους κάρδαμου και αφήνετε να εκχυλιστούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Σουρώνετε την κρέμα πριν την ενσωματώσετε στη σοκολάτα. Η σάλτσα σας θα πάρει μια ελαφριά νότα μπαχαρικών.

Charlie-and-the-Chocolate-Factoryedited