Στην ομώνυμη αμερικάνικη κομεντί σε σκηνοθεσία Τζον Χικς, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς υποδύεται μια τελειομανή σεφ, την Κέιτ, η οποία έχει τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή αλλά και στην κουζίνα ενός πολυτελούς νεοϋορκέζικου εστιατορίου! Από τη μια μέρα στην άλλη, όμως, όλα αλλάζουν όταν αναγκάζεται να υιοθετήσει την εννιάχρονη κόρη της αδελφής της που πέθανε πρόσφατα και όταν στο εστιατόριο προσλαμβάνεται ένας καινούριος σεφ, ο Νικ (Άαρον Έκχαρτ), που είναι έμπειρος, εύθυμος αλλά και πολύ ερωτεύσιμος…

Εδώ σάς δίνουμε την υπέροχη συνταγή για χτένια με κρεμώδη σάλτσα σαφράν της Κέιτ, που προσπαθεί πάση θυσία να κρατήσει μυστική από τον Νικ!

paleoscallopsedited

Χτένια με σάλτσα σαφράν
45 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά
Για τα χτένια:
16 χτένια, πλυμένα, στεγνωμένα
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
2 κοφτές κουτ. σούπας λεμονοπίπερο τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Για τη σάλτσα σαφράν:
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1-2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος πηχτή, για μαγειρική
100-200γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κύβους
1 πρέζα σαφράν σε ίνες
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

no-reservations-catherine-zeta-jones-964edited13edited

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το λεμονοπίπερο. Κυλάτε τα χτένια στο μίγμα αυτό να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα χτένια σε δόσεις και τα σοτάρετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε μικρή πιατέλα που βάζετε στο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστά μέχρι να σερβίρετε.
Ανακατεύετε τον μαϊντανό με τον χυμό λεμονιού και το αφήνετε στην άκρη.
Για τη σάλτσα σαφράν: Σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο ρίχνετε το κρεμμύδι με το κρασί. Μόλις ο όγκος του κρασιού μειωθεί σε δύο κουταλιές της σούπας περίπου προσθέτετε το σαφράν και την κρέμα γάλακτος.
Σε δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας διαρκώς ρίχνετε λίγο λίγο το βούτυρο στο κατσαρολάκι και χτυπάτε, προσθέτοντας το κάθε κομμάτι λίγο πριν λιώσει εντελώς το προηγούμενο. Μην αφήσετε το μίγμα να βράσει. Προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού ή παραπάνω σύμφωνα με το γούστο σας και λίγο αλατοπίπερο.
Μοιράζετε από λίγη σάλτσα σαφράν σε τρία πιάτα, από πάνω ακουμπάτε από τέσσερα πέντε χτένια ζεστά και πασπαλίζετε από πάνω με το λεμονάτο μαϊντανό.

Απολαύστε το τρέιλερ της ταινίας: