Στην ομώνυμη αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Ντάνι Ντε Βίτο, η Ματίλντα (Μάρα Γουίλσον) ενσαρκώνει ένα εξάχρονο κορίτσι με εκπληκτική νοημοσύνη και χαρίσματα όπως αυτό της τηλεκίνησης. Μεγαλώνει, όμως, σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, ενώ στο σχολείο έχει να αντιμετωπίσει την κακία και την τρέλα της αυταρχικής διευθύντριας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές. Ανάμεσά τους και ο Μπρους Μπόγκτρότερ, που κλέβει ένα κομμάτι υπέροχο σοκολατένιο κέικ από την κουζίνα του σχολείου. Η τιμωρία του; Να φάει όλο το ταψί!

Matilda-Chocolate-Cake

Σας βάλαμε κι εμείς μια γλυκιά “τιμωρία” με την παρακάτω συνταγή για καταπληκτικό κέικ σοκολάτας!

Κέικ σοκολάτας
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ + ΨΥΓΕΙΟ | ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Υλικά για 12 άτομα:
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50γρ. κακάο
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ. ζάχαρη μαύρη
250γρ. βούτυρο
200ml νερό ζεστό
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
Για την κρέμα:
400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
300ml κρέμα γάλακτος
25γρ. βούτυρο
100-200γρ. ζάχαρη άχνη
σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160C. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί διαστάσεων 20×20εκ.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο. Διαλύετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και 200ml νερό ζεστό. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και προσθέτετε τα αβγά λίγα λίγα. Αναμιγνύετε καλά και μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί.

Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αν βγει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο. Το αφήνετε να κρυώσει.

Για την κρέμα: Διαλύετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να πάρει ένα ελαφρύ σοκολατί χρώμα.

Κόβετε με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι το κέικ σε τρία οριζόντια κομμάτια. Στρώνετε περίπου τα δύο τρίτα από την κρέμα στα δύο κομμάτια και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Βάζετε και το τρίτο κομμάτι και το καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζετε με το κακάο πριν σερβίρετε.

matilda

 

Δείτε και το τρέιλερ της ταινίας: