Τον λένε Γκάρφιλντ! Είναι τεράστιος, είναι σίγουρα τεμπέλης και ερωτευμένος με την πάρτη του!

Στην ομώνυμη ταινία, όμως, σε σκηνοθεσία Πίτερ Χιούιτ, αναγκάζεται να αναλάβει ενεργό δράση για να ξεφορτωθεί τον Όντι, το σκύλο που έφερε στο σπίτι το αφεντικό του. Ωστόσο, όταν ένας τηλεπαρουσιαστής απάγει τον Όντι, ο Γκάρφιλντ πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά για να τον σώσει. Μάλιστα, στην προσπάθειά του πέφτει και από έναν πολυώροφο ουρανοξύστη, αλλά τη γλιτώνει αφού προσγειώνεται πάνω σε ένα φορτηγό που μεταφέρει, τι άλλο; τα αγαπημένα του λαζάνια!

Το τέλος της ταινίας, αίσιο, χωρίς όμως να παίρνουμε ποτέ συνταγή για τα αγαπημένα ζυμαρικά. Σας δίνουμε την πιο έξτρα πλούσια και γευστική συνταγή για λαζάνια που έχετε δοκιμάσει ever… Όσοι κάνετε δίαιτα, μην την προτιμήσετε!

158293-aleni

Τα λαζάνια του Γκάρφιλντ

Υλικά (για 1 μεγάλο πιρέξ)
2 πακέτα λαζάνια περίπου, ορθογώνια
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά, λάπα
½ κιλό κιμά από χοιρινά λουκάνικα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλη κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας μίγμα ξερών μυρωδικών, βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι
3 φλιτζάνια τυρί ρικότα
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 αβγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μπεσαμέλ
6 κουτ. σούπας βούτυρο
6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα, χλιαρό
2 κρόκους αβγών
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι λευκό

lasagna2

Διαδικασία
Βράζετε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε.

Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε όλον τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε, κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες, τον πελτέ και το μίγμα ανάμικτων μυρωδικών. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς, να δέσει η σάλτσα αλλά να μη στεγνώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ρικότα με την παρμεζάνα, τα αβγά, το μαϊντανό, λίγο αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η κρέμα. Ρίχνετε και τους κρόκους των αβγών στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ανακατεύετε μέσα το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί αφού κρατήσετε λίγο στην άκρη.

garfield-53ed0ccc6be59

Στο πιρέξ απλώνετε αρχικά μερικές κουταλιές από την μπεσαμέλ και κατόπιν μισό φλιτζάνι από τον κιμά. Από πάνω στρώνετε με λαζάνια, λίγο μίγμα τυριών, πάλι κιμά και τέλος κομμάτια μοτσαρέλας. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Περιχύνετε τα λαζάνια με την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυράκι που κρατήσατε και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ.

251114191352_2138

Δείτε τον Γκάρφιλντ να πέφτει πάνω σε λαζάνια σωτηρίας:

Απολαύστε εδώ και το τρέιλερ της ταινίας: