Η απίθανη παιδική ταινία σε σκηνοθεσία Robert Zemeckis που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Chris Van Allsburg μας μεταφέρει με ταχύτητα εξπρές στη μαγεία! Μια χιονισμένη νύχτα Χριστουγέννων, λοιπόν, το επιβλητικό Polar Express και ο μηχανοδηγός του σταματούν σε γειτονιές και προσκαλούν υπέροχους μπόμπιρες να ανέβουν και να ξεκινήσουν ένα φανταστικό ταξίδι στο Βόρειο Πόλο, όπου θα γνωρίσουν τον λατρεμένο Αϊ-Βασίλη. Ένα από τα παιδιά είναι και ο μικρός ήρωας της ταινίας (που υποδύεται φωνητικά ο Τομ Χανκς) και που δεν είναι και τόσο σίγουρος αν ο τσουπωτός άγιος υπάρχει! Το ταξίδι είναι μακρινό και γεμάτο αγωνία, αλλά τα παιδιά έχουν και τα τυχερά τους, ειδικά όταν τους σερβίρουν την πιο νόστιμη ζεστή σοκολάτα που έχουν δοκιμάσει ποτέ στη ζωή τους!

the-polar-express_2

Αφεθείτε στη μαγεία της ταινίας απολαμβάνοντας την πιο αυθεντική και εκπληκτική σοκολάτα-ρόφημα που έχετε δοκιμάσει ποτέ και σίγουρα θα μπείτε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ακόμα και όσοι δεν πιστεύετε στον χοντρούλη Άγιο!

Hot-Chocolate

Πλούσια σοκολάτα-ρόφημα με κουβερτούρα και σαντιγί!
Αυτή η σοκολάτα είναι πολύ πηχτή και πλούσια. Αν τη θέλετε πιο αραιή, θα χρησιμοποιήσετε 3 φλιτζάνια γάλα.

Υλικά για 4 άτομα:

Για τη σαντιγί:
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πηχτή με 35% λιπαρά, κρύα

Για τη σοκολάτα:
2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1/2 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
150γρ. (1 φλιτζάνι περίπου κουβερτούρα καλής ποιότητας 60%, σε κομμάτια)

Διαδικασία

Βήμα 1
Για τη σαντιγί: Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μέτριο μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Κατόπιν, τη χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί με μαλακές κορυφές. Φυλάτε στο ψυγείο.

Βήμα 2
Για τη ζεστή σοκολάτα: Ρίχνετε το γάλα σε μέτρια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας, ανακατεύοντας ζωηρά με σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε το γάλα σκόνη και το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά και να πάρετε ένα μίγμα λείο και απαλό.

Βήμα 3
Μοιράζετε τη ζεστή σοκολάτα σε τέσσερις κούπες και από πάνω διακοσμείτε με μια γενναία κουταλιά σαντιγί. Έτοιμη!

Δείτε εδώ την υπέροχη σοκολάτα που τρελαίνει τους μπόμπιρες του Polar Express!

Aκούστε εδώ το υπέροχο soundtrack της ταινίας Just Believe:

Δείτε επίσης:
Γιορτινή μους σοκολάτας με μπράντι και δαμάσκηνα

Βλάπτει η σοκολάτα το περιβάλλον; Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί…

Πράσινη ζεστή σοκολάτα υπάρχει; Ναι, με τσάι μάτσα!