Το κρέας είναι μια από τις κυριότερες πηγές πρωτεΐνης και επιλογή στην οποία οι λάτρεις του είδους δίνουν μεγάλη βάση. Τι θα απογειώσει, όμως, τη γεύση των πιάτων σας ανεβάζοντας κατακόρυφα την κρεατοφαγική εμπειρία;

Ποιότητα, το ήμισυ του παντός
Η ανώτερη ποιότητα της πρώτης ύλης μεταφράζεται σε νοστιμιά. Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή στην οποία βασίζεται ένα καλό γεύμα, εν προκειμένω, κρεατοφαγικό. Επειδή λοιπόν η λεπτομερής αναζήτηση της ποιοτικής πρώτης ύλης είναι πολλά περισσότερα από μια απλή προσθήκη στη λίστα με τα ψώνια, ένα πέρασμα από το κρεοπωλείο των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος κρίνεται απαραίτητο. Η ποικιλία των κρεατικών από επιλεγμένες φάρμες, 100% ελεγμένα και εγγυημένα από ειδικούς, προσφέρεται για πιάτα που θα μπορούσαν άνετα να σερβίρονται στα τραπέζια ενός steak resto.

Προτάσεις και tips για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία
Η κουζίνα είναι βασικό σημείο δημιουργικότητας και ακόμη και τα πιο απλά φαγητά έχουν μικρά μυστικά για απολαυστικό αποτέλεσμα. Το μοσχαρίσιο και το βοδινό κρέας μαγειρεύονται στη σχάρα, το φούρνο ή την κατσαρόλα δίνοντας φαγητά απίστευτης νοστιμιάς. Το Βόειο ποντίκι χωρίς κόκαλο για παράδειγμα, που επιλέξαμε, κάνει εξαιρετικές κρεατόσουπες, ενώ λόγω του ότι πρόκειται για κομμάτι πολύ πλούσιο σε «κόλα» (κολλαγόνο), γίνεται πολύ τρυφερό όταν μαγειρευτεί. Μπορείτε να το προτιμήσετε και για κοκκινιστά.
Extra tip: Εμπιστευτείτε τους υπαλλήλους του κρεοπωλείου των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος καθώς όχι μόνο γνωρίζουν πολλά για τις κοπές, αλλά θα σας προτείνουν το καλύτερο κομμάτι για τη συνταγή που θέλετε να φτιάξετε.

Ο ευέλικτος και εύκολος στο μαγείρεμα Βόειος Κιμάς Στήθος δίνει άπειρες παραλλαγές συνταγών και αρέσει στους πάντες. Γιουβαρλάκια, σουτζουκάκια, παπουτσάκια, γεμιστά, κεφτέδες, ρολά, σάλτσες και ζουμερά μπιφτέκια είναι μερικές μόνο από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις συνταγών με βασικό υλικό τον κιμά.
Extra tips: Όταν φτιάχνετε κεφτέδες ή μπέργκερ ετοιμάστε το μίγμα σας από την προηγούμενη ημέρα και διατηρήστε το στο ψυγείο. Έτσι, οι γεύσεις και τα αρώματα των αρτυμάτων θα απλωθούν, το μίγμα θα διατηρηθεί σφιχτό και δεν θα διαλυθεί κατά το ψήσιμο.

Το Χοιρινό Μπούτι χωρίς κόκαλο είναι ιδανική επιλογή για σπιτικά σουβλάκια. Κόψτε το ομοιόμορφα σε μεγάλα κομμάτια και συνδυάστε το με πιπεριές, φρέσκα μανιτάρια, κρεμμύδια, ντοματίνια και οπωσδήποτε πίτες -ελαφρά λαδωμένες και πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη.
Extra tip: Μαρινάρετε το κρέας σε ένα μίγμα καλού ελαιολάδου με λεμόνι, τριμμένο σκόρδο, κρεμμύδι και μπαχαρικά της επιλογής σας.

«Τηρούμε τη δίαιτα μόνο όσο περιμένουμε να ψηθεί η μπριζόλα», έλεγε η Julia Child, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής και μάς βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Οι Χοιρινές Μπριζόλες με κόκκαλο ψημένες στη λαδόκολλα είναι το απόλυτο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι. Ραντίστε τες με μίγμα ελαιολάδου, με λεμόνι, τριμμένο κρεμμύδι, προσθέστε 3-4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο και λίγη καπνιστή πάπρικα, τοποθετήστε τες στο «πακέτο» και αφήστε τες να σιγοψηθούν. Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την αναμονή.
Extra tip: Ολόκληρα μανιτάρια φρέσκα ή πορτομπέλο, πατάτες κυδωνάτες με πολύχρωμες πιπεριές κομμένες ζουλιέν, baby πατατούλες ή ένας ωραίος πουρές λαχανικών αρωματισμένος με φρέσκο βούτυρο τις συνοδεύουν τέλεια.

Ωστόσο, για εξοικονόμηση χρόνου, υπάρχουν και οι Έτοιμες λύσεις AB Fresh to go με εξαιρετικά υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Ένα Χοιρινό εξοχικό γεμιστό ή ένα Ρολό γεμιστό Κοτόπουλου με γέμιση τυρί και μπέικον είναι επιλογές που θα αρέσουν σίγουρα σε όλους. Αποτελούν την καλύτερη λύση όταν θέλετε να περιποιηθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος.
Extra tip: Για να ψηθεί το ρολό ομοιόμορφα και να μην στεγνώσει το κρέας, ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, ιδανικά στους 180°C. Επίσης, όταν ψήσετε το ρολό στο φούρνο, σκεπάστε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο και μετά από μία ώρα αφαιρέστε το για να ολοκληρώσετε το ψήσιμο.

Καλά μαγειρέματα!