Μετά από 4 χρόνια ωρίμασης στον αιγαιοπελαγίτικο βυθό, η GAIA Wines ανεβάζει το «υποβρύχιο κελάρι» της και μας παρουσιάζει έναν εξαιρετικού επιπέδου Βυθισμένο Θαλασσίτη.

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2016, αναδύθηκε πρόσφατα από το βυθό της Σαντορίνης για να σκορπίσει κύματα ενθουσιασμού ακόμα και στους πιο απαιτητικούς οινογνώστες. Το φετινό αποτέλεσμα του γενναίου πειράματος παλαίωσης, το οποίο τολμούν μόνο 10 οινοποιεία στον κόσμο, μέτρησε 4 συμπληρωμένα χρόνια ωρίμασης σε υποθαλάσσιο βάθος 25 μέτρων.

Με την ανάδυση του κελαριού της GAIA Wines, με χαρά υποδεχθήκαμε 534 φιάλες με εμφανή πάνω τους τα σημάδια της συμβίωσης με τον υποβρύχιο κόσμο. Η γευστική δοκιμή του περιεχομένου τους δικαίωσε μια ξεχωριστή προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009. Τότε και με σκοπό να διερευνηθούν τα όρια και οι δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών, επιλέχθηκε από την GAIA Wines η καινοτομία της παλαίωσης χωρίς την εμπλοκή οξυγόνου. Από το πρώτο κελάρι από το οποίο ανασύρθηκαν σώες μόλις 3 από τις 500 φιάλες, με συνεχή προσπάθεια, κόπο, μελέτη, δοκιμές, συγκρίσεις και διαρκή βελτίωση των συνθηκών και των διαδικασιών βύθισης, φτάσαμε στο σήμερα και την πιο αλώβητη και εκλεκτή σοδειά Θαλασσίτη. Πάντα, με σύμμαχό τη θάλασσα της Σαντορίνης που με το ευεργετικό της άγγιγμα συμβάλλει στη μετουσίωση του Ασύρτικου, μιας ποικιλίας με παγκόσμια αναγνώριση σε ένα μοναδικό παλαιωμένο κρασί με ώριμη και μεστή γεύση.

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2016 διαθέτει λαμπερό, νεανικό χρώμα και διατηρεί τα δροσερά αρώματά του, ενώ συγκριτικά με τον ομόλογό του που παλαιώθηκε στη ξηρά είναι πιο «στρογγυλός», χωρίς κανένα ίχνος οξείδωσης. Παράλληλα, ενισχύει και το χαρακτήρα της GAIA Wines σαν εταιρεία διεθνούς φήμης, αποδεικτικό της οποίας είναι και οι 7 διακρίσεις μεταξύ των 100 πιο σημαντικών οινοποιείων του κόσμου, από το έγκυρο Wines&Spirits Magazine.

Σύντομα, οι πρώτες αριθμημένες φιάλες του Βυθισμένου Θαλασσίτη 2016, θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια, αποτελώντας την ιδανική πρόσκληση για μια ξεχωριστή οινική εμπειρία.

info
Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 8055642, https://gaiawines.gr