Χωρίς ζάχαρη μπορούμε -και μάλλον πρέπει- να ζήσουμε. Ποιος είπε όμως ότι πρέπει να στερούμαστε και τη γλύκα από τη ζωή μας; Το ξέρατε ότι υπάρχει γλυκαντικό που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τη ζάχαρη και, μάλιστα, έχει και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη;

Ο λόγος για το Σιρόπι Αγαύης, που μπορείτε να προσθέσετε σε πολλές γλυκές συνταγές σας, σε φρουτοσαλάτες, για να γαρνίρετε κρέπες και παγωτό, αλλά και σε ροφήματα, χαρίζοντας τους την απαραίτητη γλυκιά γεύση, αλλά και κάνοντας στον οργανισμό ένα υγιεινό “δώρο”.

agave

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Αγαύη ως το φυτό από το οποίο παράγεται η διάσημη τεκίλα. Και μπορεί αυτό από μόνο του να είναι αρκετό για να τη λατρέψετε, ωστόσο από το ίδιο φυτό παράγεται ένα ακόμη εξαιρετικό συστατικό για την κουζίνα σας, το Σιρόπι Αγαύης, που είναι ένα από τα πιο υγιεινά γλυκαντικά φυσικής προέλευσης.

27-10-001

Γιατί ξεχωρίζει:
* Το Σιρόπι Αγαύης δεν είναι απλά γλυκό, έχει μεγαλύτερη γλυκύτατη τόσο από τη ζάχαρη όσο και από το μέλι. Το αποτέλεσμα; Προσθέτουμε λιγότερη ποσότητα γλυκαντικής ουσίας στις παρασκευές μας.

* Αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού, άρα βάζει πιο εύκολα φρένο στα τσιμπολογήματα. Ό,τι πρέπει για περιόδους που είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει κάποιος, όπως τα Χριστούγεννα.

agave syrup

* Το Σιρόπι Αγαύης έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν προκαλεί αυξομοιώσεις στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος, άρα είναι κατάλληλο και για διαβητικούς.

* Τέλος, μεταξύ άλλων, βοηθάει και στην αύξηση του πληθυσμού των καλών μικροβίων στο στόμα και στο έντερο.