Σήμερα θα μείνουμε μέσα. Το βράδυ έχει μπάλα και θα μαζευτεί όλη η παρέα στο σπίτι να κάνουμε κερκίδα. Δεν ξέρουμε ούτε ποιος θα κερδίσει, ούτε πόσα γκολ θα μπουν. Καλά καλά δεν ξέρουμε τι θα φάμε, γιατί σίγουρα θα φάμε, αφού με άδειο στομάχι, μπάλα δεν βλέπουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι στο τραπεζάκι του σαλονιού θα υπάρχουν παγωμένες μπίρες εζα. Οι εζα, όμως, θα είναι Pilsener ή Lager;

Αυτό θέλει σκέψη. Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα φάμε. Και αυτό θα το καθορίσει η ομάδα που υποστηρίζουμε.

Fish and chips για την Αγγλία
Αν θέλουμε να δούμε την Αγγλία να σηκώνει το κύπελλο, τότε, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το κλασικό fish and chips. Ζουμερό, τηγανητό φιλέτο ψαριού σε κουρκούτι και τραγανές τηγανητές πατάτες. Μαζί με ένα ποτήρι ανάλαφρη και ευκολοσυνδύαστη εζα Lager.

Κρέπες αλα γαλλικά
Ως οπαδοί της Γαλλίας, δεν μπορούμε να πούμε όχι στις κρέπες. Κρέπες αλμυρές, με τυριά, αλλαντικά, σως, πιπεριές και ό,τι τραβά η όρεξή μας. Μια επιλογή χορταστική και πλούσια, που η μπίρα Pilsener με τη βαθειά και απολαυστική γεύση, θα την απογειώσει.

Wurst, σαν γνήσιοι Γερμανοί! 
Γερμανοί και φιλογερμανοί είναι αναμενόμενο να λαχταρούν ένα πεντανόστιμο currywurst με τηγανητές πατάτες. Χοιρινό λουκάνικο το οποίο πρώτα βράζεται και στη συνέχεια τηγανίζεται. Σερβίρεται με σάλτσα κάρυ και γαρνίρεται με τσιγαρισμένα κρεμμύδια και κάρυ σε σκόνη. Μια δροσερή εζα Pilsener, με την ελαφριά πικράδα που ταιριάζει στις πιο βαριές και έντονες γεύσεις, θα συνοδέψει τέλεια αυτό το πικάντικο γερμανικό junk food.

Ισπανοί και τάπας πάνε πακέτο!
Τηγανίζουμε πατάτες σε κύβους και τις σερβίρουμε με πικάντικη σάλτσα πάπρικας. To κλασικό αυτό τάπας, patatas bravas, θα συνδυαστεί με τη μπίρα εζα που ταιριάζει στους παθιασμένους Ισπανούς. Την εζα Lager, τη μπίρα που κρύβει μέσα της το πάθος της στιγμής.

Βέλγικες τηγανητές πατάτες για πάντα
Οι Βέλγοι από την άλλη, θέλουν και εκείνοι την πατάτα τους, χωρίς πολλά πολλά. Οι βέλγικες τηγανητές πατάτες χοντροκόβονται, διπλοτηγανίζονται και σερβίρονται παρέα με μαγιονέζα για ντιπάκι. Πλούσιες στην απλότητά τους, σαν την εζα Lager που αγαπά τις απλές (γευστικές) χαρές της ζωής.

Hot-dog -χωρίς ψωμί- σαν Ολλανδοί θα φάμε; 
Οι Ολλανδοί, σε τέτοιες περιστάσεις, επιλέγουν το δικό τους διαφορετικό hot-dog χωρίς ψωμί. Tηγανητό λουκάνικο κομμένο σαν το ψωμάκι του hot-dog, γεμισμένο με μαγιονέζα, κέτσαπ ανακατεμένη με κάρυ και ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Η γαρνιτούρα είναι πλούσια, πολλές φορές δεν φαίνεται καν το λουκάνικο. Θα λέγαμε ότι το καλύπτει ένα μυστήριο, σαν το μυστήριο που κλείνει μέσα στο μπουκάλι της η εζα Pilsener, που αγαπά τα πικάντικα πιάτα με τα μυστικά υλικά!..

Ιταλία=πίτσα. Χωρίς πολλά λόγια…
Η πίτσα δεν αφήνει ποτέ κανέναν παραπονεμένο με τις τόσες πολλές εναλλακτικές επιλογές. Εύκολη λύση, ευπροσάρμοστη, ταιριάζει με όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει με την εζα Lager, την πιο cool μπίρα που ήπιε ποτέ κανείς.

Κροάτικο σάντουιτς, όλα τα λεφτά!
Τέλος, αν φέτος θέλουμε η Κροατία να πάρει τη νίκη, τότε θα δούμε την αγαπημένη μας ομάδα τρώγοντας ένα χορταστικό σάντουιτς cevapi. Μικρά πικάντικα κεμπάπ από ανάμεικτο κιμά σε πίτα που θυμίζει την κυπριακή, μαζί με αγγούρι, ντομάτα και μαρούλι. Η πάπρικα που δίνει γεύση στον κιμά ταιριάζει πολύ με την εζα Pilsener,την μπίρα, που αναδεικνύει τις πικάντικες συνταγές.

Και τώρα που διαλέξατε ομάδα και βρήκατε και τι θα τσιμπήσετε με την παρέα, είναι η ώρα για την πιο δύσκολη απόφαση. Δηλώνετε Pilseneristas ή Lageristas; Επιθυμείτε να δείτε τη δική σας αγαπημένη εζα να σηκώνει την κούπα; Λάβετε τότε μέρος στο μεγάλο «δημοψήφισμα» στην πλατφόρμα της εζα και αφήστε στην άκρη τα διλήμματα. Και μην ξεχνάτε πως με την ψήφο σας θέτετε κι εσείς υποψηφιότητα για πλούσια δώρα, ευγενική χορηγία της εζα!