Tο λένε και «υγρό χρυσό», μιας και οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι τόσες πολλές που είναι πραγματικά πολύτιμο για την υγεία μας. Εκλεκτό υλικό της ελληνικής κουζίνας και απαραίτητο συστατικό σε όλα σχεδόν τα φαγητά, το ελαιόλαδο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή μας.

Το ελαιόλαδο σύμμαχος μακροζωίας
Θεωρείται ως το υγιεινότερο λάδι εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε ελαϊκό οξύ, που αγγίζει το 83% και ανήκει στα ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά, που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) στο αίμα, ενώ προστατεύει από το αλτσχάιμερ και από τον κίνδυνο εμφράγματος και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, βοηθά στην καλή λειτουργία των ζωτικών μας οργάνων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό, αλλά και πολύτιμες πολυφαινόλες, που θεωρούνται ασπίδα κατά του καρκίνου. Με δυο λόγια, το αγνό λάδι της ελιάς διαθέτει τόσα μοναδικά γευστικά, αρωματικά, θρεπτικά και βιολογικά στοιχεία, που το κάνουν εξαίρετη και αναντικατάστατη τροφή, απαραίτητη για τη μακροζωία μας. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό το να επιλέγουμε πάντα το καλύτερο. Όπως το εκλεκτό, ποιοτικό και πιστοποιημένο Κρητικό ελαιόλαδο «Λατζιμάς».

Γιατί το κρητικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο
Tο κρητικό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Λατζιμάς» έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που κάνουν το γεύμα μας ξεχωριστό. Ένα ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας με πλούσια, φρουτώδη, πικάντικη οσμή, αλλά και χαρακτηριστική μεστή γεύση. Το ελαιόλαδο που φτάνει στα χέρια μας έχει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, διατηρώντας την υψηλή διατροφική του αξία, την αυθεντική γεύση του και τα μεστά αρώματα της κρητικής γης, από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Σίγουρα, κάθε περιοχή της Ελλάδας παράγει ελαιόλαδο με ιδιαίτερη γεύση, άρωμα και χρώμα, όμως πουθενά αλλού στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο δεν καταναλώνονται τόσο μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, όσο στην Κρήτη! Άλλωστε, είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι οι Κρητικοί κατέχουν το κατεξοχήν υγιεινό μοντέλο διατροφής.
Πράγματι οι Κρητικοί είναι απολύτως εξοικειωμένοι με την κατανάλωση ελαιολάδου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από το πρωινό τους μέχρι το βραδινό τους και από τα γλυκά τους, στα οποία δεν βάζουν βούτυρα και ραφιναρισμένα λάδια, μέχρι τον καθημερινό ντάκο τους! Στην κρητική κουζίνα χρησιμοποιούν μόνο ελαιόλαδο και όχι αδικαιολόγητα, μιας και έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι το ελαιόλαδο αντέχει περισσότερο από όλα τα άλλα λάδια σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν οξειδώνεται και παραμένει υγιεινό ακόμα και μετά το μαγείρεμα. Κάτι ξέρουν λοιπόν εκεί στην Κρήτη!

Ελαιόλαδο «Λατζιμάς»: Οικογενειακή υπόθεση
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικής Καλλιέργειας «Λατζιμάς» παράγονται με μεράκι από μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη παράδοση στο ελαιόλαδο. Στηριζόμενη σε σταθερές αξίες, πάντα με γνώμονα την αγάπη για τη γη των προγόνων της, η οικογένεια Λατζιμά, από το 1991, επιλέγει τον καλύτερο καρπό από τους ελαιώνες της και τον ελαιοποιεί σε δικό της λιοτρίβι με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Το λάδι αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και συσκευάζεται με σύγχρονα μηχανήματα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Aν θες κι εσύ να γνωρίσεις το εκλεκτό ελαιόλαδο «Λατζιμάς» μπες ΕΔΩ, ακολούθησε τις οδηγίες και λάβε μέρος σε έναν σούπερ διαγωνισμό, που ίσως σου χαρίσει το λάδι της χρονιάς! To Olivemagazine.gr και η εταιρία «Λατζιμάς» κάνουν δώρο σε 5 τυχερούς από 48 λίτρα ελαιολάδου σε συσκευασία των 4 λίτρων. Δηλαδή ο κάθε νικητής θα πάρει 12 συσκευασίες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου των 4 λίτρων!