Πιστοί στη φιλοσοφία που θέλει την πρώτη ύλη να φτάνει «από τη φάρμα στο τραπέζι», η ομάδα του Nice n Easy στο Κολωνάκι και την Κηφισιά προσφέρει μια μοναδική στο είδος της γαστρονομική εμπειρία.

Με γνώμονα την ευεξία και το σεβασμό προς το σώμα μας, σε ένα ζεστό κινηματογραφικό σκηνικό, τα εστιατόρια του Nice n Easy Group αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση – ωδή στο ευ ζην. Οι παραδοσιακές γεύσεις των παιδικών μας χρόνων, μεταφράζονται σε νέες γευστικές δημιουργίες από βιολογικά υλικά, που ακροβατούν ανάμεσα στο οικείο και το σύγχρονο. Επιλεγμένες πρώτες ύλες, σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς, εδώ έχουν τον πρώτο λόγο σε ένα δημιουργικό διάλογο στυλ και γεύσης, που αποτυπώνει το όραμα των εμπνευστών του concept, Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη.

Το πρώτο Nice N Easy στο Κολωνάκι άνοιξε το 2008 με τη φιλοδοξία της δημιουργίας ενός οικείου και ζεστού χώρου, όπου τον πρώτο λόγο θα είχαν οι healthy gourmet επιλογές από αγνά βιολογικά υλικά, οι οποίες θα έφερναν στο μυαλό των επισκεπτών τις γεύσεις των παιδικών τους χρόνων. Η ιδέα ήταν πρωτοποριακή για την εποχή, καθώς η έννοια των super foods και των βιολογικών τροφών στα εστιατόρια δεν είχε γίνει ακόμα τάση. Η επιτυχία ήταν μεγάλη και λίγα χρόνια μετά το πρώτο εγχείρημα, η nice n easy φιλοσοφία βρήκε στέγη και στα βόρεια προάστια το 2014, όταν άνοιξε τις πόρτες του το Nice N Easy της Κηφισιάς.

Στο μενού των εστιατορίων Nice N Easy, οι μεσογειακές συνταγές συστήνονται μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα, φτιαγμένες με εποχικά προϊόντα και πρώτες ύλες υψηλής διατροφικής αξίας. Κάτω από τα πιάτα στον κατάλογο αναγράφεται η διατροφική τους αξία -πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, χοληστερίνη και θερμίδες- ενώ πολλά από αυτά έχουν ονόματα εμβληματικών μορφών του κινηματογράφου και της μουσικής. Σαν το Σπαγγέτι του Jack Nicholson με καπνιστή πανσέτα και κρέμα μαύρης τρούφας ή η Ταλιάτα του Frank Sinatra από μοσχάρι Black Angus Aμερικής (hormone-free), ψητές ρίζες και σάλτσα Chimichurri.

Δεν λείπουν, ωστόσο, οι vegan και gluten-free προτάσεις, όπως το αγαπημένο μας Κριθαρότο από βιολογικό αλεύρι με ψητά λαχανικά, ντομάτα, ρίγανη και tofu ή το Power Bowl με τρίχρωμη κινόα, φακές Beluga, γλυκοπατάτα, αβοκάντο, ρόδι, γιαούρτι από αμυγδαλόγαλα και αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης. Τέλος, μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το καταπληκτικό πρωινό των Nice Ν Easy, που σερβίρεται καθημερινά 10.00-14.00 και περιλαμβάνει από avocado toasts μέχρι αβγά benedict σε διάφορες εκδοχές και απολαυστικά pancakes.

info
Nice N Easy Κολωνάκι: Ομήρου 60 & Σκουφά, τηλ. 210 3617201
Nice N Easy Κηφισιά: Παπαδιαμάντη 7, τηλ. 210 8082014, niceneasy.gr