Σύντομα, με το που θα έρθουν τα πρώτα κρύα, οι σούπες θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι μας. Οι σούπες με ζυμαρικά είναι οι αγαπημένες μας όχι μόνο γιατί είναι πιο χορταστικές αλλά και γιατί προσθέτουν φαντασία και νοστιμιά στο πιάτο μας!

Εύκολες και γρήγορες στην προετοιμασία, οι σούπες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και φτιάχνονται σε πολλές και νόστιμες παραλλαγές. Με την προσθήκη ζυμαρικών μάλιστα γίνονται ακόμα πιο θρεπτικές και ενδιαφέρουσες. Εμείς επιλέγουμε Ζυμαρικά για Σούπες από τη MISKO για να φτιάξουμε συνταγές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

7 ιδέες για super θρεπτικές σούπες
Πρώτη στη λίστα μας η απόλυτη σούπα της θαλπωρής, που δεν είναι άλλη από την κοτόσουπα, που αγαπά λαχανικά όπως καρότο και πατάτα αλλά το Κριθαράκι θα την κάνει ακόμα πιο χορταστική. Δοκιμάστε την και με Χονδρό Φιδέ, της πάει πολύ. Τα παιδιά θα λατρέψουν το Αστράκι που δίνει στο πιάτο πιο παιχνιδιάρικη νότα.

Μία ακόμα επιλογή που τιμά ιδιαίτερα το ελληνικό τραπέζι είναι η κλασική κοτόσουπα με μοσχαρίσιο κρέας -προτιμήστε το μοσχαρίσιο κότσι, θα γίνει πιο τρυφερό-, καρότο, πατάτες, κρεμμύδι ξερό, σκόρδο και σέλινο. Δοκιμάστε την με Φιδέ Ψιλό ενώ αν σάς αρέσει το αβγολέμονο, προσθέστε το στο τέλος του μαγειρέματος και στο σερβίρισμα σαν τελευταία πινελιά λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τα Τορτελίνια τα έχουμε συνηθίσει κυρίως σκέτα με ωραίες λευκές ή ντοματένιες σάλτσες. Τα έχετε όμως δοκιμάσει σε ντοματόσουπα; Η γέμιση του τυριού δένει ιδανικά με την ντομάτα ενώ προσθέτει μια διαφορετική πινελιά στο τραπέζι.

Αγαπημένη και κλασική η σούπα μινεστρόνε, που με Κοφτό Μακαρονάκι ή Αχιβάδες και ποικιλία λαχανικών της επιλογής σας είναι μία από τις πιο δημοφιλείς vegan προτάσεις που έχει περάσει προ πολλού τα σύνορα της γειτονικής Ιταλίας.

Με το γνωστό σε όλους μας Ζυμαρικό Πεπονάκι μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα και φακές σούπα, σαν μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού πιάτου. Στη θέση της πατάτας ή του καρότου μπαίνει το ζυμαρικό, ενώ προσθέτουμε μπόλικο ξύδι που του πάει πολύ και αφαρούμε την ντομάτα.

Ιδανικό ζυμαρικό για σούπες είναι και το Σουσαμάκι, που μπαίνει άφοβα ακόμα και σε βελουτέ πασπαλίζοντας από πάνω με λίγη καπνιστή πάπρικα και κάποιο σκληρό ελληνικό τυρί ή αυθεντική παρμεζάνα.

Τελευταίο και καλύτερο αφήσαμε το Κουσκουσάκι που μπορεί να το προορίζουμε συνήθως για συνοδευτικό σε πιάτα με κρεατικά και πουλερικά, αλλά σε σούπες ο ρόλος του ξεχωρίζει και μάλιστα είναι μια ευχάριστη -και πολύ νόστιμη- έκπληξη. Προτείνουμε να το προσθέσετε αντί για ρύζι σε συνταγή με γιουβαρλάκια ή στη γνωστή μας μανιταρόσουπα ώστε να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στη σούπα. Εναλλακτικά υπάρχει και το αγαπημένο μας ΜISKO Ρυζάκι με μέγεθος λίγο μικρότερο από το κριθαράκι, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα σε συνταγές, όπως τα γεμιστά και οι σούπες κρεατικών ή λαχανικών, ενώ τα πάει περίφημα και με τα όσπρια. Δοκιμάστε φασολάδα με ρυζάκι και θα μας θυμηθείτε!