Η φέτα έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με την ελληνική κουζίνα και έχει κατοχυρωθεί ως Π.Ο.Π. προϊόν. Σαν βέρα Ελληνίδα λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι μας η καλύτερη όλων, η Φέτα Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ!

Το ελληνικότερο των ελληνικών τυριών συνοδεύει κάθε τραπέζι -από το καθημερινό μέχρι το Κυριακάτικο ή το γιορτινό- απογειώνοντας τη γεύση όλων των πιάτων. Την επιλέγουμε γιατί χάρη στη μεστή και πλούσια γεύση της νοστιμίζει ακόμη και την πιο βαρετή σαλάτα ή πίτα, ενώ μπορεί κανείς να την απολαύσει και μόνη της. Επιλέγοντας φέτα ως το βασικό τυρί του τραπεζιού μας είμαστε σίγουροι ότι θα ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας, καθώς όλοι τη λατρεύουν! Ήξερες, για παράδειγμα, ότι η φέτα κατέχει το 40% της κατανάλωσης τυριών στην Ελλάδα;

Ιδιαίτερα σε γιορτινά ή Κυριακάτικα τραπέζια φροντίζουμε να σερβίρουμε πιάτα με φέτα, που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο, γιατί πολύ απλά η φέτα πάει παντού! Ξεκινάμε με μια σαλάτα με ρόκα, ρόδι, Φέτα σε κύβους ΡΟΥΣΣΑΣ και βαλσαμικό ξίδι. Άλλες εξαιρετικές ιδέες για ορεκτικά είναι μια τραγανή τυρόπιτα με βιολογική φέτα Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ ή ακόμη και καναπεδάκια με τυρένια επικάλυψη. Εάν το τραπέζι μας θέλουμε να γίνει πραγματικά εντυπωσιακό, θα σερβίρουμε σίγουρα ένα αλμυρό cheesecake με Φέτα Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ, δυόσμο και πιπεριές Φλωρίνης, που πάντα μαγεύει τους πάντες με τη γεύση και την εμφάνισή του.

Τώρα που έχει κρύο, μπορούμε να σερβίρουμε και μια λαχταριστή κοτόσουπα με τραχανά και φέτα πριν το κυρίως πιάτο. Ύστερα θα συνοδεύσουμε το ψητό μας με πεντανόστιμες πατατούλες φούρνου, τις οποίες και θα απογειώσουμε με την προσθήκη πλούσιας σάλτσας φέτας, που έχουμε φτιάξει με τη μοναδική Spread με φέτα και γιαούρτι ΡΟΥΣΣΑΣ. Το καλό με τη φέτα είναι ότι σαν σωστή βασίλισσα των ελληνικών τυριών συνοδεύεται άριστα και με πολλά κρασιά, όπως το Ασύρτικο Σαντορίνης, το Μοσχοφίλερο Μαντινείας και πολλά άλλα.

Να θυμάστε, όμως, πως όσο καλή συνταγή κι αν έχετε αυτό που τελικά μετράει περισσότερο είναι να τη φτιάξετε με τα καλύτερα και πιο ποιοτικά υλικά. Γι’ αυτό και εμείς πάντα εμπιστευόμαστε την εταιρία ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε, η οποία φέρνει στο τραπέζι μας την πιο γευστική και απολαυστική φέτα από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα.