Το τραπέζι της Λαμπρής μοσχοβολά παράδοση και τα ελληνικά Π.Ο.Π προϊόντα του ταιριάζουν υπέροχα. Από τις φετινές μας επιλογές, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει η φέτα, ένα προϊόν με μεστή γεύση, απόλυτα συνυφασμένο με την ελληνική κουζίνα.

Η Φέτα Π.Ο.Π ΡΟΥΣΣΑΣ είναι από τα τυροκομικά προϊόντα που επιλέγουμε σταθερά γιατί νοστιμίζει ακόμα και τα πιο απλά πιάτα ενώ συνοδεύει άψογα κρέας και πουλερικά. Παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα και με λίγη φαντασία μεταμορφώνεται στην πρώτη ύλη που απογειώνει κορυφαίες δημιουργίες. Επειδή, λοιπόν, η βάση των συνταγών της επιτυχίας είναι η ποιοτική πρώτη ύλη, η Βαρελίσια Φέτα Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ, που ωριμάζει με τον παραδοσιακό τρόπο των Σαρακατσαναίων σε χειροποίητα δρύινα βαρέλια, είναι η τέλεια προσθήκη σε μια δροσερή σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, ψητές κόκκινες πιπεριές και κουκουνάρι ή σε κάθε λογής πίτες: από κοτόπιτες με πολύχρωμες πιπεριές και φρέσκα μανιτάρια μέχρι κλασικές τυρόπιτες με φρέσκο δυόσμο που ταιριάζουν σε κάθε τραπέζι, καθημερινό ή γιορτινό.

Σε χρόνο ρεκόρ ετοιμάζετε και ωραιότατες μπρουσκέτες, ανακατεύοντας το αυθεντικό γαλοτύρι ΡΟΥΣΣΑΣ Π.Ο.Π με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, στη συνέχεια το αλείφετε ως βάση σε λεπτές μεγάλες φέτες φρυγανισμένου προζυμένιου ψωμιού και από πάνω προσθέτετε φέτες καπνιστού χοιρινού ή προσούτο Ευρυτανίας με λίγη ρόκα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα χούμους φέτας: βάλτε στο μούλτι φέτα, ταχίνι, νερό, λίγο χυμό λεμονιού, σκόρδο, πιπέρι και ελαιόλαδο και πολτοποιείστε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Συνοδέψτε με τραγανές πιτούλες, που θα ψήσετε στο φούρνο για 15 λεπτά αφού πρώτα τις πασπαλίσετε με πάπρικα και θυμάρι.

Δοκιμάστε τη Φέτα Π.Ο.Π ΡΟΥΣΣΑΣ από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα και ως γέμιση στο πασχαλινό αρνάκι και θα δικαιωθείτε για την επιλογή σας. Η υφάλμυρη και ελαφρώς πικάντικη γεύση της, σε συνδυασμό με λεπτοκομμένες πράσινες πιπεριές και μια νότα καπνιστής πάπρικας είναι η δική μας πρόταση για τα μαγειρέματα του Πάσχα! Μαζί της ταιριάζουν όλα τα κρασιά, από ένα αρωματικό Ασύρτικο Σαντορίνης μέχρι ένα κόκκινο Syrah, ανάλογα με τα δικά σας γούστα.

Η ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε. συγκαταλέγεται σήμερα στις μεγαλύτερες τυροκομικές επιχειρήσεις της χώρας, με παγκόσμια εμβέλεια και εξαγωγές που φτάνουν μέχρι και στο 95% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή. Πρόκειται για μια 100% ελληνική εταιρία, που ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα στον Αλμυρό Μαγνησίας και έκτοτε αφιερώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών. Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας εκτός από τη Φέτα Π.Ο.Π. και τη Βαρελίσια Φέτα Π.Ο.Π. περιλαμβάνει: Γίδινο τυρί (παραδοσιακό και βιολογικό), Κασέρι Π.Ο.Π., Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Γαλοτύρι Π.Ο.Π., Ανθότυρο, Spread με φέτα και γιαούρτι και άλλα προϊόντα, τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται κυρίως από τις γύρω ορεινές περιοχές των Αγράφων και της Πίνδου. Τα προϊόντα Ρούσσας θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στα Super Market Θανόπουλος, My Market και ΜΑΣΟΥΤΗΣ.

Καλά μαγειρέματα και καλό Πάσχα με υγεία!