Είναι λεπτή, «ευλύγιστη» και πολύ πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στο τηγάνι και είναι γαλλικής καταγωγής. Αλλάζει συχνά προφίλ κι από γλυκιά γίνεται αλμυρή, ανάλογα με τη διάθεσή μας, ενώ τρώγεται ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή επιδόρπιο.

Η αγαπημένη μας κρέπα έχει διαβατήριο γαλλικό. Πιο συγκεκριμένα μάς έρχεται από τη Βρετάνη, μια περιοχή βορειοδυτικά της Γαλλίας. Η αρχική παρασκευή της προοριζόταν κυρίως για ψωμί και όχι για γέμιση. Στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, όμως, η φήμη της άρχισε να εξαπλώνεται και καταγράφηκε στη συνείδηση όλων ως ένα από τα πιο φίνα επιδόρπια ή σνακ. Σήμερα, η απλή και τόσο απολαυστική ζύμη δεν κάνει διακρίσεις στα υλικά και γεμίζει με ό,τι βάλει ο νους και η όρεξή σας!

KREPES1

Για κάθε μέρα και όχι μόνο
Το να φτιάξεις ένα πετυχημένο χυλό για κρέπα δεν είναι και τόσο δύσκολο, αλλά όπως όλα τα πράγματα θέλει εξάσκηση… Τι κάνεις, όμως, όταν δεν ‘το χεις, που λένε, και θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορα, εύκολα και με σίγουρη επιτυχία; Παίρνεις το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και σε χρόνο dt έχεις γρήγορα και με σίγουρη επιτυχία 20-22 κρέπες νόστιμες και αφράτες. Φτιάξτε τις για να κάνετε την καθημερινότητα όλης της οικογένειας πιο ξεχωριστή ή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας σε πιο ειδικές περιστάσεις.

Οι καλύτεροι σύμμαχοί της
Τις κρέπες θα τις απολαύσετε γλυκές -με σοκολάτα, μπανάνα, Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, μαρμελάδα, φρούτα και Garni ΓΙΩΤΗΣ– ή αλμυρές με τυρί, αλλαντικά και λαχανικά ακόμα και με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Στην πράξη, μόλις φτιάξετε τη ζύμη προσθέτετε ό,τι υλικό θέλετε. Στην αλμυρή της εκδοχή, προτιμήστε τυριά που λιώνουν, μανιτάρια, τραγανό μπέικον, διάφορα φρέσκα λαχανικά ψιλοκομμένα αλλά και ομελέτα, που κάνει τέλεια παρέα με τα παραπάνω υλικά. Στη γλυκιά, την παράσταση κλέβει η σοκολάτα μπανάνα ή η σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο. Ενώ Παγωτό και Σιρόπια ΓΙΩΤΗΣ σε διάφορες γεύσεις είναι ιδανικοί συνοδοί της στο πιάτο, ολοκληρώνοντας την απόλαυση. Η καλύτερη επιλογή είναι να την απολαύσετε σε συνδυασμό: πρώτα αλμυρή και ύστερα γλυκιά!

KREPES2

Και μερικές ιδέες σερβιρίσματος
Σαν πίτα! Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τις σερβίρετε σαν σε «πύργο» τη μία πάνω στην άλλη, απλώνοντας ενδιάμεσα υλικά της αρεσκείας σας! Στο τέλος, κόβετε σαν τούρτα σε τρίγωνα κομμάτια.

Ανοιχτές! Τοποθετείτε την κρέπα ζεστή στο πιάτο, τοποθετείτε ζεστή τη γέμιση στη μεγαλύτερη επιφάνειά της, και διπλώνετε την περίμετρο της κρέπας πάνω από τη γέμιση τέσσερις φορές, δημιουργώντας ένα τετράγωνο στο πιάτο.

Διπλωμένες! Βάζετε γέμιση της επιλογής σας στη μισή πλευρά της κρέπας και διπλώνετε την άλλη μισή από πάνω. Αν θέλετε, διπλώνετε και δεύτερη φορά σαν μαντηλάκι.

Σε σχήμα πουγκιού! Τοποθετείτε τη γέμιση στο κέντρο, πιάνετε την κρέπα περιμετρικά, τη σουρώνετε στο κέντρο και την κλείνετε σαν πουγκί με ένα κομμάτι από φρέσκο κρεμμυδάκι το οποίο βουτάτε πρώτα σε καυτό και μετά σε παγωμένο νερό για να μαλακώσει και να γίνει διαχειρίσιμο.

Στο φούρνο σαν κανελόνια! Τοποθετείτε σε ταψάκι τη μια δίπλα στην άλλη τις γεμισμένες με αλμυρή γέμιση και τυλιγμένες σε ρολά κρέπες και τις ψήνετε στο φούρνο, με ή χωρίς σάλτσα, πασπαλισμένες με τυριά. Αν θέλετε, τις περιχύνετε και με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ για ένα ακόμα πιο πλούσιο και χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό!

Φλαμπέ! Μπορείτε να περιχύσετε τις γλυκές σας κρέπες με λίγο μπράντι και να τις «ανάψετε»! Θα δώσετε ακόμα πιο ωραία γεύση και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!