Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά, ωστόσο, μπορούμε σίγουρα να δημιουργήσουμε στο σπίτι μας, την εορταστική ατμόσφαιρα που θέλουμε.

Αν κάτι μένει ανεπηρέαστο μέχρι σήμερα αυτό σίγουρα είναι η ανάγκη να μοιραστούμε όμορφες στιγμές και νόστιμες γεύσεις με τα δικά μας πρόσωπα. Πόσο μάλλον τώρα που η παραμονή μας στο σπίτι είναι μεγαλύτερη.

Μια πολύ καλή πρόταση αποτελούν τα λαδοκούλουρα, τα οποία μπορούν να τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι σε διάφορες γεύσεις.

Τα λαδοκούλουρα παρασκευάζονται με τον παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο και συνοδεύουν ιδανικά το γάλα, τον καφέ, το τσάι και όλα τα ροφήματα. Φυσικά, μπορείτε να τα απολαύστε και σκέτα, ακόμα και αν νηστεύετε, αφού εκτός από πεντανόστιμα και υγιεινά είναι και νηστίσιμα.

Αγαπημένη μας επιλογή το Χειροποίητο λαδοκούλουρο με φυσικό χυμό πορτοκαλιού και κανέλα «Το Μάννα Τσατσαρωνάκη». Αυτά τα παραδοσιακά μπισκοτάκια έχουν ξεχωριστή γεύση κανέλας και γαρύφαλλου, που δίνουν μια υγιεινή νότα στην απόλαυση που κρύβει ένα μπισκότο.

Περιέχουν εξαιρετικό ελαιόλαδο, ένα μεγάλο ποσοστό φυσικών γλυκαντικών (φυσικό χυμό πορτοκαλιού, φυσικό εκχύλισμα σταφίδας) και σουσάμι. Το ελαιόλαδο αυξάνει την περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα σε σχέση με ένα συμβατικό μπισκότο. Τα φυσικά γλυκαντικά αυξάνουν την περιεκτικότητα σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Το σουσάμι προσδίδει ωφέλιμα λιπαρά οξέα και ασβέστιο. Όλα τα θρεπτικά συστατικά δηλαδή σε μια μόνο μπουκιά!

Για όσους πάλι αποφεύγουν τη ζάχαρη ακόμη και στην περίοδο των γιορτών το Χειροποίητο Λαδοκούλουρο χωρίς ζάχαρη «Το Μάννα Τσατσαρωνάκη», αποτελεί την κατάλληλη επιλογή.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μπισκότο με διακριτή γεύση κανέλας, γαρύφαλλου και κακάο. Δεν περιέχει ζάχαρη αλλά υποκατάστατα αυτής, ενώ το ελαιόλαδο που περιέχει μεγαλώνει την περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Το αλεύρι ολικής από το οποίο παρασκευάζεται αυξάνει το επίπεδο φυτικών ινών.

Η κατανάλωσή του συντελεί θετικά στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, σε συνδυασμό με το σουσάμι, που είναι πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Γι’ αυτό και αυτά τα ξεχωριστά μπισκότα μπορούν να θεωρηθούν ανώτερα διατροφικά από τα απλά συμβατικά μπισκότα.

Όσοι, τέλος, θέλουν μια νέα γεύση στο τραπέζι τους το Χειροποίητο λαδοκούλουρο με χαρούπι «Το Μάννα Τσατσαρωνάκη» είναι αυτό που ψάχνουν. Το λαδοκούλουρο με χαρούπι διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του κλασικού λαδοκούλουρου. Επιπλέον, περιέχει αλεύρι χαρουπιού και χαρουπόμελο που παράγεται στην Κρήτη.

Η προσθήκη χαρουπιού προσδίδει σε αυτό το λαδοκούλουρο αυξημένη διατροφική αξία, αφού το χαρούπι είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, ενώ είναι γνωστό και για την αντιοξειδωτική του δράση.

Εσείς, ποια από τις τρεις γεύσεις λαδοκούλουρου θα επιλέγατε; Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, το σίγουρο είναι πως θα είναι σούπερ απολαυστική!