Το σιμιγδάλι είναι από τα πιο απαραίτητα συστατικά σε γλυκές συνταγές, γι’ αυτό και αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι της κουζίνας σας. Έχει πραγματική σχέση λατρείας με τη ζάχαρη και αυτό φαίνεται στο γευστικό αποτέλεσμα.

Εκτός από τη γευστική του αξία βέβαια, το σιμιγδάλι φημίζεται και για τη διατροφική του αξία ενώ μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν ως το βασικό συστατικό του χαλβά, όμως υπάρχουν άπειρες συνταγές με βασικό υλικό το σιμιγδάλι. Μαζί του φτιάχνετε κρέμες, όπως τη διάσημη κρέμα που γεμίζει το γαλακτομπούρεκο και τη μπουγάτσα, κουλουράκια και μπισκότα όπως τα παραδοσιακά μελομακάρονα αλλά και δίπλες καθώς και σιροπιαστές πίτες όπως ραβανί, καρυδόπιτα, σάμαλι και πορτοκαλόπιτα.

ravani

Melissa, το σιμιγδάλι της καρδιάς μας!
70 χρόνια τώρα το επιλέγουμε και το εμπιστευόμαστε για τις πιο γευστικές μας δημιουργίες. Αποτελεί πολύτιμο συστατικό κάθε Eλληνίδας νοικοκυράς, αλλά και των chefs! Παρασκευάζεται από τα καλύτερα σκληρά σιτάρια του θεσσαλικού κάμπου, εξασφαλίζοντας εξαιρετική και πάντα σταθερή ποιότητα. Είναι το βασικό συστατικό για τον αγαπημένο σιμιγδαλένιο χαλβά, γιατί χαλβάς χωρίς σιμιγδάλι Melissa δε γίνεται, αλλά και για πολλά άλλα γλυκά, όπως κέικ, σάμαλι και γαλακτομπούρεκο. Τολμήστε να ξεχωρίσετε με το σιμιγδάλι Melissa και δημιουργήστε πρωτότυπες αλμυρές και άκρως γευστικές συνταγές!