Τις μέρες που μένουμε στο σπίτι το μαγείρεμα αποδεικνύεται ότι είναι ενασχόληση με ψυχοθεραπευτική δράση. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε μπροστά μας και το Πάσχα και θέλουμε τόσο να ευχαριστήσουμε τους αγαπημένους μας όσο και να μην λείψει τίποτα από το τραπέζι μας.

Ακόμα και φέτος, λοιπόν, που οι συγκυρίες είναι διαφορετικές, το πασχαλινό τραπέζι διατηρεί τη ζεστασιά και τη νοστιμιά της μαγειρικής παράδοσης. Σύμμαχός μας τα αγαπημένα μας προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για κάθε λογής μαγειρέματα και πιάτα. Οι προτάσεις μας θα σας φανούν σίγουρα χρήσιμες!

Η καλή πρώτη ύλη
Το μυστικό της επιτυχίας για κάθε τύπου συνταγή είναι να ακολουθούμε τα βήματα σωστά και να επιλέγουμε τα κατάλληλα υλικά. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να φτιάξουμε μια τάρτα με ωραία, τραγανή ζύμη, εκτός από ένα καλής ποιότητας βούτυρο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ είναι επιλογή που κάνει τη διαφορά. Οι αλμυρές κρέπες είναι επίσης μια πολύ αγαπημένη επιλογή ορεκτικού που σερβίρονται εναλλακτικά στο φούρνο σαν κανελόνια πασπαλισμένες με μπόλικο τυρί που λιώνει. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και θα είναι έτοιμες στο μισό χρόνο και φυσικά με τέλεια γεύση. Τα κανονικά κανελόνια με γέμιση τυριών, κιμά ή λαχανικών, με μια απαλή Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ απογειώνονται ενώ το παστίτσιο γίνεται παιχνιδάκι ενώ αν θέλετε να φτιάξετε μοναδικής νοστιμιάς πίτες με βελούδινη γέμιση, η Μπεσαμέλ είναι η απόλυτη επιλογή. Εξίσου ενδιαφέρουσα πρόταση για γέμιση σε πίτες συνοδευτικό για τα ψητά αλλά και είναι ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, που μπορείτε να εμπλουτίσετε με μυρωδικά της επιλογής. Το αποτέλεσμα; Απλά υπέροχο!

Μικρά μυστικά για τέλεια μαγειρέματα
-Στις κρέπες, σοτάρετε πρώτα τη γέμιση ελαφρά σε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μαλακώσουν τα υλικά. Το παραπάνω λάδι θα κάνει το φαγητό σας βαρύ οπότε μην το παρακάνετε. Αν η γέμιση είναι λαχανικών, αφήνετε να «κρατάνε» λίγο. Αν είναι κιμάς, πουλερικά ή ψιλοκομμένο κρέας, τα μαγειρεύετε καλά και στο φούρνο απλά ολοκληρώνετε το ψήσιμο.
-Τα κανελόνια είναι ιδιαίτερο ζυμαρικό. Πριν τα ψήσετε στο φούρνο, για να εξοικονομήσετε χρόνο, τα βράζετε al dente. Προσοχή όμως μην παραβράσουν γιατί δεν θα γεμίζουν εύκολα, θα καταστρέφονται και δεν θα διατηρήσουν το σωληνοειδές σχήμα τους.
-Για να δώσετε πιο πλούσια γεύση στον Πουρέ Πατάτας, προσθέστε αγελαδινό βούτυρο ενώ τολμήστε να τον κάνετε λίγο πιο αρωματικό με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο που ταιριάζει πολύ με το ανοιξιάτικο πασχαλινό αρνάκι.
-Όταν φτιάχνετε κάθε τύπου μίγματα όπως για Μπεσαμέλ ή Κρέπες, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε διαφορετική περίπτωση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ αραιό ή σφιχτό.

Καλή επιτυχία και ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία για όλους!