To πασχαλινό φαγητό της Σίφνου, που γίνεται με τρυφερό κρέας από αρνάκι ή κατσικάκι, ψήνεται στο μαστέλο, το ειδικό κεραμικό σκεύος. Το μυστικό της συμπυκνωμένης, μεστής γεύσης του βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, στον πληθωρικό άνηθο και φυσικά στο ψήσιμο του. Για περισσότερη ευκολία και εγγυημένο αποτέλεσμα στο ψήσιμο, επιλέγουμε τη Φιάλη GoGas 5Kg, μοναδική σε όλα της!

Η φιάλη υγραερίου GoGas έχει μικρό βάρος, καθώς περιέχει 5kg υγραέριο και ζυγίζει 50% λιγότερο από την κλασική μεταλλική φιάλη. Το μικρό βάρος της σε συνδυασμό με τις μεγάλες χειρολαβές και τον εργονομικό σχεδιασμό της την κάνουν εύκολη στη μεταφορά και ιδανική τόσο για το σπίτι όσο και για τις εξορμήσεις στην εξοχή.

Επιπλέον, ξεχωρίζει για την ευκολία στη χρήση, αφού για να τη χρησιμοποιήσουμε ένα κλικ αρκεί! Δεν χρειάζεστε μυϊκή δύναμη, ούτε εργαλεία και φλάντζες. Απλά πιέζετε ελαφρά το εξάρτημα σύνδεσης (ειδικός ρυθμιστής ή αντάπτορας GoGas) στο πάνω μέρος της φιάλης μέχρι να ακούσετε το χαρακτηριστικό κλικ. Η σύνδεση έγινε!

Παράλληλα, είναι πρακτική, διαθέτοντας τις δικές της εξειδικευμένες συσκευές εστίασης, θέρμανσης και φωτισμού. Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και ο σχεδιασμός τους έχει κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Και όλα τα παραπάνω, προσφέρονται με τριπλή ασφάλεια χάρη στο μοναδικό σύστημα τριπλής προστασίας, με την ασφαλιστική βαλβίδα ροής FLV, την ασφαλιστική βαλβίδα πίεσης PRV και το δοχείο υψηλής αντοχής GFRM.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Μπορείτε να μετατρέψετε τη φιάλη GoGas σε BBQ ψησίματος και μαγειρέματος με μία κίνηση! Αρκεί να τοποθετήσετε πάνω στη φιάλη το Smart Grill, που είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα (inox) με αντικολλητική επιφάνεια αλουμινίου για να ψήνει ομοιόμορφα! Είναι μια συσκευή μοντέρνα, ελαφριά και φορητή. Έτσι, αποτελεί ιδανική επιλογή για ψήσιμο τόσο στο σπίτι, όσο και στην εξοχή ή στο camping. Εύκολη και στο πλύσιμο αφού μπαίνει άνετα και στο πλυντήριο πιάτων. Και η ευκολία δεν σταματάει εδώ, αφού, τοποθετώντας την ειδική σχάρα, η Smart Grill μετατρέπεται εύκολα σε εστία μαγειρέματος, για να μαγειρεύετε σε τηγάνι, κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας όπου και αν είστε. Σημειώνεται ότι με την Αντικολλητική XL Πλάκα Ψησίματος 38cm ψήνετε ακόμα περισσότερο!

Η ευκολία και η ταχύτητα φαίνονται στην πράξη από το κλασικό, πασχαλινό φαγητό που φτάξαμε για εσάς…

Μαστέλο Σίφνου με κατσικάκι

Υλικά (για 6-8 άτομα)
2-2 ½ κιλά αρνάκι ή κατσικάκι, μπουτάκια και χεράκια
2 ματσάκια άνηθο
300 ml κόκκινο ξηρό κρασί, φρέσκο, ανάλαφρο, χωρίς τανίνες, ή ένα ροζέ «φαγητού»
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2-4 αμπελόκλαδα
1 απλή ζύμη από 300 γρ αλεύρι και 140 γρ. νερό

Διαδικασία
Παίρνουμε το μαστέλο ή μια κεραμική ή μαντεμένια γάστρα και τοποθετούμε μέσα τα αμπελόκλαδα σε σχήμα σταυρού.

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το κρασί και βυθίζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε με τα χέρια. Αφήνουμε το κρέας για 5-6 ώρες να μαριναριστεί και να πάρει όλα τα αρώματα. Το κρέας θα πάρει χρώμα από το κρασί.

Βάζουμε στο μαστέλο ή στη γάστρα το κρέας, προσθέτουμε το κρασί με τον άνηθο από το μπολ και κλείνουμε το καπάκι.

Σφραγίζουμε το άνοιγμα της γάστρας γύρω γύρω με τη ζύμη και ψήνουμε στην Φιάλη GoGas για περίπου 2,5 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά.