Το κοτόπουλο είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές τροφές, ενώ αποτελεί την πιο εύκολη λύση για όλη την οικογένεια, καθώς μαγειρεύεται εύκολα, γρήγορα και με 1.002 τρόπους. Πλέον, όμως, έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε και μαύρο κοτόπουλο στην Ελλάδα, που εκτός του ότι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτείνη είναι και ακόμα πιο χαμηλό σε λιπαρά.

Από το 2015 που πρώτος ο Νιτσιάκος το έβαλε στο τραπέζι μας –και ο μοναδικός που το παρέχει μέχρι και σήμερα– το μαύρο κοτόπουλο αποτελεί το πλέον καινοτόμο προϊόν πουλερικών, χάρη στην άριστη ποιότητά του και την υψηλή διατροφική του αξία. Περήφανο και κομψό με τα μαύρα φτερά του με τις μπλε ανταύγειες, το μάυρο κοτόπουλο Αλσατίας αποτελεί μια κατεξοχήν γαλλική ράτσα, με κρέας ανώτερης ποιότητας που οφείλεται τόσο στη διάρκεια εκτροφής του, η οποία υπερβαίνει τις 90 ημέρες, όσο και στο ειδικά διαμορφωμένο σιτηρέσιο με το οποίο τρέφεται, που είναι 100% φυτικής προέλευσης, πιστοποιημένο από την AGROCERT® και αυξημένο σε κυτταρίνες.

Το κρέας του είναι εξευγενισµένο και εξαιρετικά γευστικό, τα φιλέτα του έχουν λεπτότητα στη γεύση χάρη στην αργή ανάπτυξη του πτηνού και το κρέας του ποδιού του είναι πιο κόκκινο και ευώδες. Θεωρείται μάλιστα περισσότερο θρεπτικό από το συμβατικό κοτόπουλο, λόγω του ειδικού τρόπου εκτροφής, της ηλικίας, αλλά και της πλούσιας σε δημητριακά διατροφής του. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη, λιγότερο νερό, λιγότερα λιπίδια, υψηλά σε ανόργανα άλατα, ενώ έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό και για παιδιά, ενήλικες αλλά και αθλητές.

Είναι μοναδικά γευστικό, αλλά και ευέλικτο στο μαγείρεμα, καθώς η τρυφερή και ζουμερή του σάρκα ταιριάζει γάντι σε σαλάτες, πιάτα φούρνου, κατσαρόλας, τηγανητά και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας! Μπορείτε έτσι να προετοιμάσετε, πεντανόστιμα, ευφάνταστα και φυσικά θρεπτικά πιάτα για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

Το μαύρο κοτόπουλο το βρίσκουμε σε επιλεγμένα σουπερ μάρκετ και επιλεγμένα κρεοπωλεία ολόκληρο, σε φτερούγες, σε φιλέτο στήθος και σε φιλέτο μπούτι.