Η προσθήκη ποτού στα γλυκά δεν είναι κάτι νέο. Ήξερες, όμως, ότι αντί για κονιάκ και λικέρ μπορείς να αναβαθμίσεις τα γλυκά σου προσθέτοντας τους την αγαπημένη σου μπίρα;

Η μπίρα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό, για να συνοδεύσουμε μαζί της το φαγητό μας, μεσημέρι και βράδυ. Σίγουρα ευχόσουν να υπήρχε ένας τρόπος να την απολαύσεις και μαζί με το επιδόρπιο. Σου έχουμε όμως κάτι ακόμη καλύτερο. Για την ακρίβεια, μπορείς να φτιάξεις απίθανα γλυκά με μπίρα, τα οποία μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές ακόμη και το πρωί! Σου φτιάξαμε τη μέρα, έτσι;

Η προσθήκη της μπίρας στα γλυκά μπορεί να τους προσφέρει υπέροχη γεύση και άρωμα, δίνοντας σου μία πολύ καλή εναλλακτική όταν θέλεις να πειραματιστείς, αλλάζοντας τις γεύσεις των γλυκών που φτιάχνεις πιο συχνά. Καλό το κέικ σοκολάτας, αλλά αν φτιάχνεις την ίδια συνταγή συνέχεια σίγουρα κάποια στιγμή θα σταματήσεις να το απολαμβάνεις το ίδιο. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, κάνοντας μία μικρή προσθήκη ενός ανατρεπτικού υλικού μπορείς να έχεις ένα διαφορετικό γευστικά αποτέλεσμα, που σίγουρα θα αρέσει σε όλους, καθώς ο συνδυασμός σοκολάτας και μπίρας είναι απίστευτα ταιριαστός.

Εκτός από τα κέικ, η μπίρα μπορεί να προστεθεί σε κρέμες και μους, τούρτες (σκέψου για παράδειγμα ένα τιραμισού όπου αντί για κρασί marsala θα χρησιμοποιήσεις μπίρα), λαχταριστά brownies, αλλά και μπισκότα, δίνοντας σου λαχταριστά γλυκά για κάθε ώρα της ημέρας.

Μπορείς να δοκιμάσεις να αντικαταστήσεις το αλκοόλ (π.χ. κονιάκ, γλυκό κρασί, λικέρ) στις συνταγές των γλυκών με όποια μπίρα προτιμάς. Θα σου συστήναμε βέβαια όταν φτιάχνεις γλυκά με σοκολάτα, όπως brownies, κέικ και μους, να προτιμήσεις μία σκούρα, όπως μία κόκκινη μπίρα με αρωματική βύνη και άρωματα πορτοκαλιού και εξωτικών μπαχαρικών. Από την άλλη, όταν φτιάχνεις πιο «ελαφριά» γλυκά, όπως κρέμες και cookies καλό είναι να προτιμήσεις μία εξίσου ελαφριά, ξανθιά μπίρα, όπως μία lager.