Στην εποχή του #foodporn και του «πρώτα μοιράζομαι και μετά απολαμβάνω», ο ξεχωριστός μακαρονάς δεν μπορεί να λείπει. Πάντα θα ψάχνει μια ξεχωριστή στιγμή με την μακαρονάδα του για να την ανεβάσει και να γεμίσει καρδούλες και αμέτρητα σχόλια από τους διαδικτυακούς του φίλους. Έχει την ανάγκη να μοιραστεί την ποιότητα που γεύεται με όλους τους υπόλοιπους για να τους δείξει πως το να δοκιμάζεις ξεχωριστά πιάτα αλλά και καταστάσεις στη ζωή είναι αυτό που σε κάνει αυτό που είσαι.

Τα ζυμαρικά όπως και να το κάνεις είναι πάντα στη μόδα, αφού είναι ένα πιάτο διαχρονικό και αναλλοίωτο. Είναι ο πρωταγωνιστής των οικογενειακών τραπεζιών και των βραβευμένων εστιατορίων. Είναι ένα πιάτο που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, και όλοι θέλουν να το κάνουν follow τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με παγκόσμια έρευνα της οργάνωσης Oxfam, τα ζυμαρικά θεωρούνται παγκοσμίως η πιο δημοφιλής τροφή, αφήνοντας πίσω άλλες, όπως το κρέας, το ρύζι και την πίτσα. Εδώ και χρόνια αποτελούν ένα προϊόν που καταναλώνεται από όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και στις πέντε ηπείρους. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας κάνει εντύπωση, καθώς τα ζυμαρικά εκτός από πεντανόστιμα, είναι θρεπτικά, εύκολα στην προετοιμασία και απίστευτα οικονομικά. Δεν χρειάζονται μάλιστα φανταχτερά χρώματα και σάλτσες για να εντυπωσιάσουν. Ακόμα και η πιο απλή συνταγή μπορεί να χαρίσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των αγαπημένων μας προσώπων και να γεμίσει χαρά το οικογενειακό τραπέζι.

Τα αγαπημένα σε όλους ζυμαρικά αποτελούν επίσης μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, καθώς μαζί τους μπορούμε να φτιάξουμε αμέτρητα ξεχωριστά πιάτα. Χάρη στην πληθώρα σχημάτων που κυκλοφορούν, κάθε μέρα μπορούμε να δοκιμάζουμε και κάτι διαφορετικό. Ακολουθώντας μάλιστα και τις τάσεις της εποχής, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο είδος ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας ή τις διατροφικές μας προτιμήσεις. Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη για όσους έχουν δυσανεξία, ολικής αλέσεως ή από δίκκοκο σιτάρι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, τρικολόρε για όσους θέλουν ποικιλία, αλλά και με καρότο για όσους θέλουν να προσθέσουν λίγα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο πιάτο προσφέρουν αμέτρητες επιλογές. Όλα τα γούστα για κάθε ξεχωριστό μακαρονά. Απίστευτα χαριτωμένα είναι και τα παιδικά ζυμαρικά με σχήματα αγαπημένων ηρώων κινουμένων σχεδίων, που λατρεύουν τα παιδιά. Ποιος μπορεί να αντισταθεί όμως και στα γεμιστά ζυμαρικά, όπως τα τορτελίνι, που σού χαρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά ένα ιδιαίτερα απολαυστικό πιάτο;

Οι επιλογές στα σχήματα και στις συνταγές είναι πραγματικά αμέτρητες για όλους εμάς τους ξεχωριστούς μακαρονάδες!