Το διάστημα που διανύουμε είναι εντελώς διαφορετικό για όλους μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά, που έχουν τόση πολλή ενέργεια μέσα τους και δεν μπορούν να εκτονωθούν, όπως θα ήθελαν. Γι αυτό και όλοι οι γονείς προσπαθούν να βρουν ευφάνταστους τρόπους να τα κρατήσουν απασχολημένα, ώστε να μη βαρεθούν στο σπίτι αλλά και να μην γκρινιάζουν. Και τι πιο όμορφο και δημιουργικό από το να τα βάλουμε στην κουζίνα και να τους αναθέσουμε κάποιες από τις συνταγές που θα κάνουμε το φετινό -πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό- Πάσχα; Γιατί μην ξεχνάτε, πως όλοι οι μικροί μπόμπιρες κρύβουν μέσα τους έναν επιδέξιο σεφ! Να είστε σίγουροι πως η ιδέα του να μαγειρέψουν μαζί σας ή ακόμα καλύτερα να φτιάξουν κάποιο γλυκό μαζί σας θα τα βρει απόλυτα σύμφωνα! Άλλωστε κι εσείς θα έχετε βοηθούς στην κουζίνα και τη δεδομένη στιγμή χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων όσων μπορούν να μας την προσφέρουν!

Όσο για τα προϊόντα, θα προτιμήσουμε αυτά που εμπιστευόμαστε κάθε χρόνο: τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, με την οποία θα φτιάξουμε πεντανόστιμα κέικ, τόσο γλυκά όσο και αλμυρά, αλλά και την αγαπημένη μας Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, που χρησιμοποιούμε ανελλιπώς στις γλυκές μας δημιουργίες. Έχουμε μάλιστα τη δυνατότητα να διαλέξουμε μία από τις τέσσερις εκδοχές που κυκλοφορούν: σταγόνες από κλασική κουβερτούρα, από κουβερτούρα γάλακτος, από λευκή σοκολάτα, αλλά και με γεύση φράουλα. Το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ασφαλώς δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μας, αφού σε συνδυασμό με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ μας εξασφαλίζει ομοιόμορφο φούσκωμα και αφράτη υφή στις ζύμες μας.

Πασχαλινά κουλουράκια – λαγουδάκια!
Αυτό που λατρεύουν τα παιδιά είναι να φτιάχνουν κουλουράκια. Δοκιμάστε φέτος να τους κάνετε το χατίρι με το να φτιάξετε κουλουράκια σε χαρούμενα σχέδια με διάφορα κουπάτ. Όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως τρελαίνονται να πλάθουν κουλουράκια! Μπορείτε μάλιστα να προσθέσετε στη μισή ζύμη Κακάο ΓΙΩΤΗΣ ή απλώς να τα γεμίσετε στο κέντρο με λίγη μαρμελάδα. Η Μαρμελάδα Fytro προσθέτει το ιδιαίτερο αυτό twist που όλοι θέλουμε και είναι η πιο υγιεινή επιλογή.

Το μαγείρεμα γίνεται παιχνίδι!
Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε τα πολλά υλικά και τις απαιτητικές παρασκευές, η σειρά 1•2•Bake! θα σας λύσει τα χέρια, αφού με ελάχιστα υλικά, που έχουμε όλοι στο σπίτι, θα φτιάξετε πεντανόστιμα αλμυρά ή γλυκά muffins, cookies, πίτσα, panckakes και άλλα. Μπείτε, λοιπόν, στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά σας και κάντε το μαγείρεμα ένα δημιουργικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια! Θα εκπλαγείτε με τη φαντασία των παιδιών σας αλλά και με το πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι προς όφελός τους, αφού είναι πολύ πιθανόν πιάτα ή γεύσεις που έως τώρα δεν δοκίμαζαν να θέλουν να τα δοκιμάσουν επειδή θα τα έχουν φτιάξει με τα χεράκια τους και θα νιώθουν περήφανα γι αυτό! Δώστε τους ασφαλή εργαλεία και τα κατάλληλα ρούχα και αφήστε τα συμμετέχουν με όλη την ανεπιτήδευτη χαρά που τα διακρίνει. Έτσι, αυτό το Πάσχα θα τους μείνει σίγουρα αξέχαστο σαν μια ανάμνηση στην οποία συμμετείχαν ενεργά και μεγαλούργησαν!