Γνωρίζετε ότι αν προσθέσετε θαλασσινά σε ένα πιάτο, όπως για παράδειγμα σε ζυμαρικά, αυξάνεται και την θρεπτική του αξία, καθώς περιέχουν μεταξύ άλλων σημαντικές ποσότητες μαγνησίου, φωσφόρου, ασβεστίου και βιταμινών B, D και A; Κι αν αναρωτιέστε με τι ταιριάζουν τα θαλασσινά, σας έχουμε πολλές νόστιμες ιδέες.

21101214_2706_menuHlia_pilafi-voutyrato-me-saltsa-apo-kokkinista-kalamarakia

Καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές, χταπόδια και γαρίδες είναι από τις πιο κλασικές επιλογές για το οικογενειακό τραπέζι της κάθε μέρας, ενώ καραβίδες, καβούρια και όστρακα, όπως στρείδια, μύδια, καλόγνωμες, φούσκες, αχιβάδες, χτένια, γυαλιστερές, κυδώνια, πορφύρες κ.ά. συνοδεύουν τα πιο γιορτινά τραπέζια. Σε περιόδους νηστείας πάλι, όπως στην Σαρακοστή, είναι από τις πιο καλύτερες εναλλακτικές για να γεμίσουμε το τραπέζι μας και να μην στερηθούμε πολύτιμων για την υγεία μας θρεπτικών συστατικών λόγω του περιορισμού των επιτρεπόμενων τροφών.

Βέβαια, την ίδια στιγμή τα φρέσκα θαλασσινά δεν είναι και από τις πιο οικονομικές προτάσεις για τα καθημερινά γεύματα, ενώ και το καθάρισμα και το μαγείρεμα τους απαιτεί χρόνο και κόπο που οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν πάντα. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει πάντα η έξυπνη και γευστική λύση των θαλασσινών σε κονσέρβα, με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ λαχταριστά πιάτα, στο πι και φι. Τα προϊόντα θαλασσινών της SAFCOL είναι συνταγές που δημιουργήθηκαν από Έλληνες ψαράδες και ταιριάζουν στις ελληνικές γεύσεις αλλά κυρίως στην αγαπημένη μας συνήθεια του μεζέ. Στη γκάμα των προϊόντων SAFCOL βρίσκετε καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες, αχιβαδάκια και καβούρια. Άλλες σε ηλιέλαιο και άλλες σε χυμό, πικάντικη σάλτσα ή άλμη, έτοιμα για να τα απολαύσετε όπως τραβάει η όρεξή σας.

spaghetti-me-kavouri-lemoni-kai-tsili-exo-olivemagazinegr

Και για να μην νομίζετε ότι μιλάμε μόνο για μεζεδάκια της στιγμής, τα θαλασσινά σε κονσέρβα εκτός από το να σερβιριστούν ως έχουν για να συνοδέψουν κρασί, ούζο ή τσίπουρο, συνδυάζονται αρμονικά και με λαχανικά, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια, δίνοντας χορταστικές σαλάτες και ξεχωριστά κυρίως πιάτα που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Θέλετε να πάρετε μια γεύση;

6 λαχταριστές συνταγές με θαλασσινά του κουτιού

1. Πιλάφι με κοκκινιστά καλαμαράκια και κάππαρη

2. Σπανάκι σοτέ με κομματάκια τόφου και κοκτέιλ θαλασσινών

3. Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια, ντομάτα και πιπεριές

4. Ζεστή σαλάτα με ρεβίθια και σπανάκι με χταποδάκια πικάντικα

5. Πατάτες με σέλινο με χταποδάκια σε άλμη

6. Σπαγγέτι με καβούρι