Εδώ και χρόνια ακούμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όχι άδικα, αφού είναι αυτό που ξυπνάει τον οργανισμό μας και του παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει δυναμικά τη μέρα του.

Και να ‘ταν μόνο αυτό; Με το να τρώμε ένα καλό πρωινό αποφεύγουμε τα τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα, πετυχαίνοντας έτσι τη διατήρηση του σωματικού μας βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον, το πρωινό βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας από την ώρα που ξυπνάμε διατηρώντας τον ενεργό όλη την ημέρα, ενώ μάς βοηθά να μένουμε συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση. Από την άλλη, ένα ελλιπές πρωινό οδηγεί σε μειωμένη απόδοση του οργανισμού γενικά, αλλά και σε κακές επιλογές φαγητού κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην απολαμβάνουμε ένα πλούσιο πρωινό καθημερινά. Οι επιλογές άλλωστε είναι πραγματικά αμέτρητες, οπότε γιατί να μην αφιερώσουμε λίγο χρόνο, ώστε να έχουμε κάθε μέρα νόστιμες προτάσεις από τα χεράκια μας; Ιδού μερικές ιδέες που αγαπάμε εμείς, η ομάδα του olivemagazinegr: αφράτο Κέικ με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ για τη Νάντια και τα πιτσιρίκια της, χειροποίητα Κρουασανάκια γεμισμένα με Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ για τη Μάρω και τον Σωτήρη και λαχταριστή Τυρόπιτα με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που μας φέρνει κάθε τόσο η Ελευθερία στο γραφείο και εξαφανίζουμε σε χρόνο dt, handmade Ψωμί με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ αλειμμένο με θρεπτικό αβοκάντο για τη Βίκυ μας, τη vegan της παρέας.

Μην ξεχνάς, λοιπόν, ότι το πρωινό που φτιάχνεις εσύ είναι το πιο νόστιμο απ’ όλα! Τι καλύτερο από το να ξεκινάς την ημέρα σου με τον πιο απολαυστικό τρόπο, δίνοντας στον οργανισμό σου τα συστατικά που χρειάζεται τόσο για να ενεργοποιηθεί όσο και για να ακολουθήσει ένα σωστό διατροφικό πλάνο στη συνέχεια; Πόσο μάλλον όταν μπορείς να το απολαύσεις -συνήθως τα Σαββατοκύριακα- μαζί με όλη την οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι καταστρώνοντας όμορφα και δημιουργικά σχέδια για το μέλλον…