Ετοιμάζουμε τα καλύτερα καλοκαιρινά τραπέζια με την οικογένεια και τους φίλους μας, με νόστιμες προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Μυστικό της επιτυχίας μας, η επιλογή των καλύτερων υλικών.

Τα καλοκαιρινά γεύματα στο σπίτι είναι πάντα τα αγαπημένα κάθε οικοδέσποινας. Αφενός οι διάθεση των καλεσμένων είναι πάντα πιο ανεβασμένη λόγω εποχής και αφετέρου, όλοι αναζητούν πιο ανάλαφρες συνταγές, που είναι και πιο εύκολες στην προετοιμασία τους.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Για αρχή θα χρειαστείτε 2-3 ορεκτικά, όπως τραγανές πατατοκροκέτες οι οποίες ετοιμάζονται γρήγορα με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, λαζάνια με φρέσκα λαχανικά που αυτή την εποχή βρίσκονται σε αφθονία και από πάνω λαχταριστή Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, καθώς και μερικούς ντάκους ή μπρουσκέτες με λαχανικά ή αλλαντικά και τυρί. Δίπλα τους θα βάλετε και δύο δροσερές σαλάτες, ιδανικά μία πράσινη και μία χωριάτικη, για να καλύψετε όλα τα γούστα. Μην διστάσετε να προσθέσετε στις σαλάτες σας και φρέσκα φρούτα όπως καρπούζι στη χωριάτικη και πεπόνι στην πράσινη σαλάτα, πιστέψτε μας τους πάνε πολύ και το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Για κυρίως, αν έχετε κήπο ή μεγάλη βεράντα και διαθέτετε ψησταριά, αυτή είναι μία πολύ καλή εποχή για BBQ, με ψητά κρέατα, θαλασσινά και λαχανικά. Ωστόσο, τίποτα δεν ταυτίζεται περισσότερο με το καλοκαίρι όσο ένας παραδοσιακός μουσακάς, με πλούσια στρώση από Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Είτε ετοιμάζετε γεύμα με την οικογένεια είτε κάποιο πιο επίσημο κάλεσμα, πιστέψτε μας ο μουσακάς έχει πάντα πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι.

Το γεύμα ολοκληρώνεται ιδανικά με ένα ή και περισσότερα επιδόρπια, ανάλογα με το πόσο γλυκατζήδες είσαστε. Προτείνουμε εναλλακτικό παγωτό cheesecake, με Παγωτό Παρφέ Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ που ετοιμάζετε εύκολα και γρήγορα, γαρνιρισμένο με φρέσκα φρούτα και λαχταριστό Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ ή ένα πληθωρικό Banoffee με βάση από Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, πλούσια κρέμα και για την επικάλυψη Garni με βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και φυσικά, Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Συνοδέψτε το γεύμα σας με δροσερά λευκά κρασιά ή μπίρες και αν το έχετε με τα κοκτέιλ, μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας, μόνοι ή σε συνεργασία με τους καλεσμένους σας. Σίγουρα θα τους αρέσει η διαδικασία.

Το art de la table του καλοκαιρινού τραπεζιού
Πριν ξεκινήσετε τα μαγειρέματα, ρίξτε μία ματιά και στο πώς θα στρώσετε το καλοκαιρινό τραπέζι. Η βασική αρχή που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι τα τραπέζια αυτής της εποχής, όσο γιορτινά και αν είναι, δεν θα πρέπει να είναι παραφορτωμένα με πολλά διακοσμητικά.

Προτιμήστε ένα λευκό ή ριγέ τραπεζομάντιλο σε απαλά χρώματα και τοποθετήστε πάνω ξύλινες επιφάνειες για να ακουμπήσετε τις πιατέλες. Για πιάτα και μαχαιροπίρουνα καλό είναι να μην επιλέξετε το πιο καλό σας σετ αν είναι υπερβολικά επίσημο και το ίδιο ισχύει και για τα ποτήρια. Γενικά, η αίσθηση που θέλετε να δίνει το τραπέζι είναι πιο ανάλαφρη και χαλαρή.

Πάνω στο τραπέζι μπορείτε να σκορπίσετε κοχυλάκια και μικρές, πολύχρωμες βάσεις για ρεσό αν το γεύμα είναι βραδινό. Ενισχύστε την καλοκαιρινή φρεσκάδα με λουλούδια εποχής, όχι πάνω στο τραπέζι, αλλά γύρω στον χώρο.

3 λαχταριστές προτάσεις συνταγών:
Μουσακάς

Banoffee

Παγωτό cheesecake