Όλοι μας ψάχνουμε για προϊόντα αγνά και αυθεντικά. Ειδικά όταν πρόκειται για τυροκομικά προϊόντα, που έχουν τιμητική θέση στο τραπέζι μας, θέλουμε αυτά να έχουν παρασκευαστεί από τις καλύτερες πρώτες ύλες -κατά προτίμηση ελληνικές- και να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα γίνεται. Όλα όσα περιγράψαμε τα βρίσκουμε και με το παραπάνω στα ελληνικά τυροκομικά προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε., μιας 100% ελληνικής εταιρίας που ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα στον Αλμυρό Μαγνησίας και έκτοτε αφιερώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών.

Σήμερα η ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες τυροκομικές επιχειρήσεις της χώρας και ανάμεσα στις 300 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρίες, χάρη στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που έχει πετύχει. Τα προϊόντα της μάλιστα είναι προϊόντα παγκόσμιας εμβέλειας (διατίθενται στην αγορά με τις ονομασίες «Roussas», «Μt Vikos», «Mt. Athos» και «Terra Aeolica»), αφού οι εξαγωγές της εταιρίας σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή αφορούν το 95% της ετήσιας παραγωγής της! Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας συσκευασμένης φέτας, η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε ξύλινα βαρέλια από ξύλο οξιάς, προϊόν που όχι μόνο βραβεύθηκε με 3 αστέρια στα διεθνή «Great Taste Awards», αλλά κέρδισε επάξια και μία θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα προϊόντα του διαγωνισμού ανάμεσα σε 10.000 συμμετοχές. Με 2 αστέρια στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχει διακριθεί και η βιολογική φέτα που παράγει η ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε., ένα παραδοσιακό προϊόν Π.Ο.Π. το οποίο παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Θεωρείται μάλιστα ένα από τα καλύτερα τυριά που υπάρχουν, με μέγιστη υγρασία 56% και ελάχιστη περιεκτικότητα σε λιπαρά 24%.

Η υπόλοιπη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας εκτός από τη Φέτα Π.Ο.Π. (παραδοσιακή και βιολογική) περιλαμβάνει: Γίδινο τυρί (παραδοσιακό και βιολογικό), Κασέρι Π.Ο.Π., Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Γαλοτύρι Π.Ο.Π., Ανθότυρο, Spread με φέτα και γιαούρτι και άλλα προϊόντα, τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται κυρίως από τις γύρω ορεινές περιοχές των Αγράφων και της Πίνδου. Στα βοσκοτόπια που για αιώνες μετακινούνταν -από τα χειμαδιά στα ορεινά- με τα κοπάδια τους οι Σαρακατσαναίοι νομάδες πρόγονοι της οικογένειας Ρούσσα.

Ακολουθώντας πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, η οικογένεια Ρούσσα αντιστέκεται σθεναρά στη χρήση γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών και χρησιμοποιεί μόνο αγνό, φυσικό ελληνικό γάλα. Έτσι, επιτυγχάνει την παραγωγή εκλεκτών, αυθεντικών ελληνικών τυριών με απαράμιλλη γεύση. Από το 1952 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα η φιλοσοφία της εταιρίας είναι η ίδια και στηρίζεται στο τρίπτυχο: αγνότητα, γεύση, ποιότητα. Φιλοσοφία που αποτυπώνεται και στο υπερ-σύγχρονο τεχνολογικά εργοστάσιο της εταιρίας στον Αλμυρό Μαγνησίας, το οποίο τηρεί τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας (πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς). Όλες οι εργασίες, από την παραγωγή, μέχρι την αποθήκευση των τυριών και τη συσκευασία τους γίνονται εκεί, σε τρία ξεχωριστά κτίρια. Πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση νέου κτιρίου συσκευασίας με αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής λευκών τυριών καθώς και νέα κτίρια διοίκησης και χώρου σεμιναρίων, μιας και η συνεχής ενημέρωση του επιστημονικού προσωπικού του εργοστασίου πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των γαλακτοκομικών και βιολογικών προϊόντων θεωρείται πρωταρχικής σημασίας για την ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε.

info
www.roussas.gr

Θες να δεις νόστιμες ιδέες με τα εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα ΡΟΥΣΣΑΣ;
Τα κεράσματα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι
Η φέτα που κάνει το ελληνικό τραπέζι ξεχωριστό