Πείτε μας σε ποιον φίλο σας θα πάτε κέρασμα ένα κουτί σοκολατάκια και δεν θα ενθουσιαστεί; Εμείς πάντως δεν τα χορταίνουμε ποτέ και γι αυτό δεν λείπει ποτέ ένα κουτί σοκολατάκια από την κουζίνα του γραφείου (και μία πλάκα λαχταριστή σοκολάτα από τα συρτάρια μας).

Για την ιστορία, η καλλιέργεια του κακαόδεντρου έχει τουλάχιστον 3.000 χρόνια παρελθόν, με πατρίδα του να θεωρείται το Μεξικό, η κεντρική και νότια Αμερική. Στην Ευρώπη έφτασε το 1519 με τον Ισπανό Ερνάν Κορτές και έγινε γρήγορα δημοφιλές στην αριστοκρατία και τον κλήρο. Μάλιστα, τον 18ο αιώνα θεωρούνταν ρόφημα της καλής κοινωνίας. Αυτό, βέβαια, μέχρι τη βιομηχανική εποχή, όταν έπαψε να αποτελεί ρόφημα της ελίτ και έκτοτε έγιναν σημαντικά βήματα στην επεξεργασία του κακάο, που οδήγησαν στη σημερινή μορφή της σοκολάτας. Οι κόκκοι του άρχισαν να αλέθονται σε μηχανές και το βούτυρο του κακάο διαχωρίστηκε από την κακαόμαζα. Η πρώτη πλάκα σοκολάτας φτιάχτηκε το 1848 στην Αγγλία, όταν στη μίξη κακαόμαζας και ζάχαρης προστέθηκε βούτυρο του κακάο αντί για νερό.

choco

Πέρα από την τέλεια, ανεπανάληπτη γεύση της, αγαπάμε τη σοκολάτα γιατί περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, θεοβρωμίνη, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες, που μας κάνουν καλό. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η συχνή κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και συσχετίζεται με καλή απόδοση στη μελέτη. Επιπλέον, κάνει καλό στην καρδιά, μειώνοντας τον κίνδυνο αρρυθμίας. Και αν φοβάστε για τη γραμμή σας, να ξέρετε ότι όταν η σοκολάτα συνδυάζεται με άσκηση και μείωση των υδατανθράκων, μπορεί να δράσει ως επιταχυντής απώλειας βάρους! Τι άλλο θέλετε για να το ρίξετε στις σοκολάτες;

balla_bolaki

Τα καλύτερα σοκολατάκια για πραγματικούς choco-lovers!
Τώρα που σας δώσαμε όλους τους καλούς λόγους για να απολαμβάνετε συνέχεια τις αγαπημένες σας σοκολάτες, σας έχουμε και τις καλύτερες προτάσεις για να επιλέξετε τι θα προσφέρετε στα ταίρια σας (μην ξεχνιόμαστε, πλησιάζει και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου), αλλά και σε κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο και σε κοινωνικές επισκέψεις. Τον πρώτο λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, έχουν τα σοκολατάκια και ειδικά τα γεμιστά, οι πραλίνες, τα τρουφάκια, τα βραχάκια και, φυσικά, τα τυλιχτά κεράσματα.

Αν οι αποδέκτες του δώρου σας είναι μικροί, αν δηλαδή ψάχνετε τι θα πάρει το παιδί μαζί στο σχολείο για να κεράσει στα γενέθλια και τη γιορτή του, τα σοκολατένια γλειφιτζούρια είναι χωρίς αμφιβολία η πρόταση που θα λατρέψουν όλοι και θα σας εξασφαλίσει τον τίτλο της «καλύτερης μαμάς». Πάμε στοίχημα ότι θα αρέσουν πολύ και στη δασκάλα!

anoigma montage-mikri

Και μιας και προσφέρατε χαρά σε όλους τους άλλους, μην ξεχνάτε να κακομάθετε και τους εαυτούς σας, με μία λαχταριστή πλάκα σοκολάτας σε ό,τι γεύση προτιμάτε: υγείας, γάλακτος ή λευκή, σκέτη ή εμπλουτισμένη με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, νιφάδες βάφλας και κομματάκια καραμέλας.

Χειροποίητες σοκολάτες με την αξιοπιστία της δωδώνη
Το όνομα της έχει ταυτιστεί με το καλό παγωτό, ωστόσο η εταιρεία δωδώνη δημιουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και μια πλήρη γκάμα από χειροποίητα σοκολατένια προϊόντα. Με βάση την εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (60% η σοκολάτα υγείας και 35% η σοκολάτα γάλακτος) και με πολύ μεράκι ετοιμάζουν σοκολατάκια μασίφ, πραλίνες, τρουφάκια και κεράσματα με υπέροχη γέμιση, σοκολάτες πλάκες σκέτες (υγείας, λευκής και γάλακτος) και με ξηρούς καρπούς, βραχάκια (υγείας, λευκής και γάλακτος), πλάκες άμορφης σοκολάτας και σοκολατένια γλειφιτζούρια.

balla_bolaki

Ξεχωρίζουν γιατί φτιάχνονται με σοκολάτα εξαιρετικής ποιότητας, με τους καρπούς κακάο να προέρχονται από επιλεγμένες περιοχές της Ιάβας, στην Ινδονησία, όπου παράγονται οι καλύτερες ποικιλίες του κόσμου. Αυτή η υψηλή ποιότητα των καρπών κακάο, έχει ως αποτέλεσμα σοκολάτα από την οποία αναδύονται περισσότερα από 480 αρώματα, πορτοκαλιού, καφέ, γαρύφαλλου, δαμάσκηνου κ.α.! Επιπλέον, η σοκολάτα που χρησιμοποιεί η δωδώνη ωριμάζει για περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις υπόλοιπες της αγοράς, δίνοντας ομοιόμορφη, βελούδινη γεύση, ενώ περιέχει μόνο βούτυρο κακάο και μικρό ποσοστό ζάχαρης. Τέλος, χρησιμοποιούν μόνο ποιοτικούς ξηρούς καρπούς και σε γενναιόδωρη ποσότητα, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς.