Διαλεχτά υλικά, ζεστά αρώματα μπαχαρικών, πλούσια εδέσματα και καλό κρασί «ντύνουν» τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις τις γιορτινές μέρες.

Και φέτος στις γιορτές, στα ΑΒ θα βρούμε μια τεράστια ποικιλία με τα πιο εκλεκτά προϊόντα που υπόσχονται να κάνουν τα γιορτινά μας τραπέζια αξέχαστα. Πάμε να τα δούμε;

Μοναδικά τυριά
Τα ιδιαίτερα τυριά κάνουν τη διαφορά όταν σερβίρονται σε πλατό, ενώ ταιριάζουν υπέροχα ως γέμιση σε πουλερικά και κρέατα. Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές καλύπτοντας κάθε γούστο: Το Castello Havarti with herbs and spices, με ήπια γεύση από ανάμεικτα μυρωδικά και μπαχαρικά συναγωνίζεται το Castello White with truffle, από τη νότια Γαλλία, με διακριτική γεύση καλοκαιρινής τρούφας. Το Brie Couer de Lyon, που παράγεται από καθαρό παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, είναι ένα μαλακό τυρί το οποίο καταναλώνεται χωρίς να αφαιρεθεί η βελούδινη κρούστα του. Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν με την ώριμη Gouda Vergeer, που ωριμάζει από 40 έως και 52 εβδομάδες αλλά και με την Gouda Ολλανδίας Wasabi Royal Orange, ένα ολλανδικό τυρί με εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και πραγματική γεύση wasabi. Το Bliss Point γραβιεράκι παλαιωμένο με μαύρη τρούφα, που παράγεται στη Βοιωτία από αποκλειστικά πρόβειο γάλα και μαύρη τρούφα από τα βουνά της ορεινής Χαλκιδικής, είναι ένα ντελικάτο τυρί με πλούσιο άρωμα. Μοναδικό, όμως, είναι και το Bliss Point Γραβιεράκι σε κόκκινο κρασί 3 μηνών ωρίμασης από την Κρήτη, καθώς ωριμάζει αργά μέσα σε οινολάσπη από εκλεκτό ξινόμαυρο κρασί!

Εξαιρετικά αλλαντικά
Ένας ακόμη λαχταριστός μεζές για τα γιορτινά μας πλατό είναι φυσικά τα αλλαντικά. Το Norciacotto ζαμπόν renzini με πιπέρια είναι ένα απαράμιλλης γεύσης ζαμπόν, που παράγεται από κρέας ιταλικών χοίρων και καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα μπαχαρικών. Συνοδεύει περίφημα ροζέ αφρώδη κρασιά αλλά θα ταίριαζε και ως γέμιση σε ένα χοιρινό ρολό με λεπτές λωρίδες Bliss Point γραβιεράκι παλαιωμένο με μαύρη τρούφα, σταφίδες και μανιτάρια πορτσίνι. Μοναδικής νοστιμιάς και η Coppa Raspini, που παράγεται από εκλεκτό κρέας χοιρινής ωμοπλάτης με φυσική ωρίμαση και είναι απαλά πικάντικη με χαρακτηριστικό άρωμα. Το βραστό Ζαμπόν Πράγας Raspini, με το λεπτό καπνιστό άρωμα και την ντελικάτη γεύση, συμπληρώνει φίνα το προφίλ ενός προσεγμένου γιορτινού γεύματος.

Deli-υπερπαραγωγή
Άλλη μια γευστική πρόταση για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας είναι και ο Σολομός καρδιά Ιρλανδίας Kenmare, καπνισμένος με ξύλα βελανιδιάς και αλατισμένος με ατόφιο θαλασσινό αλάτι. Αν, ωστόσο, αναζητάτε τις πινελιές που θα κάνουν τη διαφορά, οι Πέρλες λεμόνι και λάιμ Pescaviar, είναι τέλειες σε ένα καρπάτσιο τόνου ή σε θαλασσινά, όπως μύδια στον ατμό, γαρίδες σεβίτσε ή στρείδια. Είναι επίσης μια ευχάριστη έκπληξη σε ένα τζιν με τόνικ ή βότκα με λάιμ αλλά και ως διακόσμηση σε σούσι ή επιδόρπια, όπως πίτες λεμονιού και μους. Οι Πέρλες φράουλας Pescaviar, που συμπεριφέρονται σαν καραμέλα με ένα υγροποιημένο κέντρο, θα προσθέσουν υφή και γεύση σε μια μους σοκολάτας, σε μια πάπια με σάλτσα κόκκινων φρούτων, μια κρέμα ή απλά σε ένα παγωμένο γιαούρτι. Τέλος, οι Πέρλες Passionfruit Pescaviar, ως επικάλυψη σε μους σοκολάτας και φρουτοσαλάτες, αλλά και ως μια γλυκιά αντίθεση σε ένα χοιρινό φιλέτο, είναι σίγουρα μια πινελιά που θα κάνει διαφορά.

Εκλεκτοί οίνοι
Γιορτή χωρίς κρασί, όμως, δεν γίνεται! Γιορτάστε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με το στιβαρό Ξινόμαυρο του Κτήματος Άλφα, που παραμένει 18 μήνες σε γαλλικά βαρέλια και έχει γεμάτο στόμα, αρώματα βανίλιας, πλούσια δομή και ισορροπημένη οξύτητα. Ένα υπέροχο μονοποικιλιακό κρασί, που θα βρείτε στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως θα βρείτε και το επίσης εξαιρετικό Syrah του Κτήματος Αβαντίς. Η επιρροή του βαρελιού τονίζει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του και ενισχύει την πολυπλοκότητά του καθιστώντας το ιδανικό για πιάτα με κρέας αλλά και πλατό αλλαντικών.

Η Χριστουγεννιάτικη ποικιλία στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος είναι πραγματικά ανεξάντλητη! Αναζητήστε τα πιο εκλεκτά προϊόντα σε επιλεγμένα καταστήματα και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας χαρίζοντάς τους μόνο τα καλύτερα!

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα ιδιαίτερα εδέσματα ΕΔΩ