Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη όλης της χρονιάς! Όχι μόνο γιατί ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, αλλά κυρίως γιατί περνάμε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας και βρίσκουμε το χρόνο να μαγειρέψουμε ό,τι θέλουμε αλλά ποτέ δεν προλαβαίνουμε. Και τι πιο όμορφο από το να δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά συνταγές που θα λατρέψουν, δημιουργώντας τους αξέχαστες αναμνήσεις; Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να φτιάξουμε μαζί τους, ώστε όλη η εμπειρία να είναι εύκολη και διασκεδαστική…

Ας ξεκινήσουμε από το αγαπημένο γλυκό των παιδιών, που δεν είναι άλλο από το κλασικό κέικ, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε σε δεκάδες παραλλαγές. Η βάση μας, λοιπόν, θα είναι ένα κέικ βανίλιας με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, που θα ψήσουμε σε χριστουγεννιάτικη φόρμα ψησίματος, όπως σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να έχει και το γιορτινό στοιχείο!

Έχοντας πλέον έτοιμο το χριστουγεννιάτικο-παιχνιδιάρικο κέικ το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η ανάλογη διακόσμηση. Σε αυτό θα βοηθήσει η Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, αλλά και η Σοκολάτα με γεύση φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ που θα γίνουν τέλειο γλάσο και θα δώσουν έξτρα νοστιμιά. Μπορούν να προκύψουν αμέτρητοι συνδυασμοί με μόνο γνώμονα τις γεύσεις που αρέσουν στον καθένα. Για έξτρα ντεκόρ προσθέτουμε και Σοκολάτα Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ.

Μια άλλη κλασική επιλογή, που ξετρελαίνει τα παιδιά, είναι τα μπισκότα και κάθε λογής cookies. Υπάρχουν πολλά χριστουγεννιάτικα κουπ πατ ειδικά για μπισκότα, από αγγελάκια και καρδούλες, μέχρι μπαστουνάκια, αστεράκια και καμπάνες! Χρησιμοποιώντας το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ έχουμε το πιο νόστιμο μείγμα για μπισκότα και το μόνο που μένει είναι να τα διακοσμήσουμε όπως θέλουμε. Η πιο απλή λύση είναι αφού τα ψήσουμε και αφού κρυώσουν να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη. Διαφορετικά η Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ μπορεί να μπει μέσα στη ζύμη και να τα κάνει πιο σοκολατένια!

Αλλά επειδή Χριστούγεννα για τα παιδιά δεν είναι μόνο οι γλυκές δημιουργίες, μια πεντανόστιμη σπιτική πίτσα ή μερικά muffins αλμυρά θα κάνουν το μαγείρεμα παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας σε ελάχιστο χρόνο έχουμε την τέλεια βάση για πίτσα, ενώ με το 1·2·Bake! Mίγμα για Muffins Αλμυρά φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα τα ιδανικά αλμυρά κεκάκια.

Καλά μαγειρέματα!