Το τσούγκρισμα των αβγών συμβολίζει την Ανάσταση και ο πιο τυχερός όλων είναι αυτός που θα καταφέρει να κρατήσει το δικό του άθικτο ή έστω, θα σπάσει πολλά πριν ραγίσει. Και μπορεί να μην έχουμε βρει ακόμη τον τρόπο να κάνουμε τα πασχαλινά αβγά άθραυστα, ξέρουμε όμως πώς να τα κάνουμε εντυπωσιακά.

Πώς επιλέγουμε αβγά;
Λευκά ή καφέ; Η απάντηση στο ερώτημα έχει σχέση με τη βαφή αβγών που θα χρησιμοποιήσετε. Συγκεκριμένα, για κόκκινη, πράσινη και μπλε βαφή, επιλέξτε καφέ αβγά. Αν πάλι θέλετε να τους δώσετε κίτρινο χρώμα, προτιμήστε τα λευκά αβγά. Σημαντικό, πριν τα βάλετε να βράσουν στην κατσαρόλα, τα πλένετε καλά με κρύο νερό.

pasxalina avga1

Το σωστό βράσιμο των αβγών
Αρχικά, φροντίζετε τα αβγά να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι να τα βγάλετε από το ψυγείο την τελευταία στιγμή, γιατί το σοκ από τη διαφορά θερμοκρασίας θα τα σπάσει πριν την ώρα τους. Στη συνέχεια, βάζετε στον πάτο μιας κατσαρόλας μία καθαρή πετσέτα ή καθαρό vetex (να καλύπτει όλη σχεδόν την επιφάνεια), τοποθετείτε πάνω τόσα αβγά όσα χωράνε με άνεση στην κατσαρόλα χωρίς να στριμώχνονται μεταξύ τους και γεμίζετε με χλιαρό νερό, ώστε να σκεπαστούν τα αβγά τουλάχιστον 1 δάχτυλο. Προσθέτετε στο νερό 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι.

Βράζετε τα αβγά σε μέτρια φωτιά -χωρίς να σκεπάσετε με καπάκι την κατσαρόλα- και μόλις κάνει πως παίρνει βράση το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, γιατί ο δυνατός κοχλασμός θα κάνει τα αβγά να χτυπιούνται μεταξύ τους και να σπάνε. Μόλις πάρει βράση το νερό υπολογίζετε 7 έως 10 λεπτά το πολύ, ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλετε. Προσοχή, αν παραβράσουν θα μαυρίσει ο κρόκος τους.

Στη συνέχεια, τα βγάλετε προσεκτικά από την κατσαρόλα, με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με μπόλικο χαρτί κουζίνας. Συνεχίζετε τη διαδικασία και με άλλα αβγά αν θέλετε ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να αλλάξετε το νερό στην κατσαρόλα και να μην βάλετε τα υπόλοιπα αβγά στο ίδιο καυτό νερό γιατί θα σπάσουν.

easter-vafes

Κόκκινα, πράσινα, μπλε ή κίτρινα;
Και γιατί όχι και τα 4 χρώματα, δημιουργώντας μία πολύχρωμη σύνθεση στο καλαθάκι με τα πασχαλινά αβγά, που θα στολίσει όμορφα το πασχαλινό τραπέζι, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας. Όπως και αν τα προτιμάτε πάντως, το σημαντικό είναι να επιλέξετε μία καλή βαφή αβγών, που θα δώσει ωραίο χρώμα στα αβγά σας και θα κάνει τη διαδικασία απλή. Οι βαφές αβγών ΑΝΑΤΟΛΗ μας λύνουν τα χέρια και το φετινό Πάσχα, με τις βαφές που διαλύονται σε χλιαρό νερό, αλλάζοντας τον τρόπο βαψίματος, καταργώντας το ταυτόχρονο βράσιμο και βάψιμο.

Πρόκειται για μη τοξικό προϊόν, επιτρεπόμενο για τρόφιμα. Εσείς απλά διαλύεται το περιεχόμενο μίας συσκευασίας σε 1,5 λίτρο χλιαρό νερό (30 βαθμούς Κελσίου) μαζί με 4 κουταλιές της σούπας ξίδι και στη συνέχεια, τοποθετείτε μέσα στο διάλυμα τα γερά βρασμένα αβγά σε μία στρώση και τα αφήνετε μόνο για 3 λεπτά! Στη συνέχεια, τα βγάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν πολύ καλά, πριν τα γυαλίσετε με Γυαλιστικό Υγρό ΑΝΑΤΟΛΗ.

Όσο για χρώματα; Επιλέγετε ανάμεσα σε Κόκκινη Βαφή, Πράσινη Βαφή, Κίτρινη Βαφή, Μπλε Βαφή ή τη νέα συσκευασία 3 χρωμάτων που περιέχει μπλε, πράσινη και κίτρινη βαφή. Σημειώστε ότι σε περίπτωση που περάσει χρώμα μέσα στα σπασμένα αβγά, μπορούν να καταναλωθούν άφοβα, διότι η βαφή που χρησιμοποιείται είναι επιτρεπόμενη για τρόφιμα (ζαχαροπλαστική κ.λπ.), ενώ αν λερωθούν τα χέρια σας από τη βαφή, απλά τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Τα αβγά που ξετρελαίνουν τα παιδιά
Τα βαμμένα αβγά σε διάφορα χρώματα αρκούν από μόνα τους για να ενθουσιάσουν τα παιδιά. Ωστόσο, σίγουρα θα τα απολαύσουν περισσότερο αν τα διακοσμήσετε και με διάφορες Αυτοκόλλητες Χαλκομανίες σε διάφορα σχέδια, τις οποίες μπορείτε να τους δώσετε να κολλήσουν και μόνα τους πάνω στα αβγά ή Περιτυλίγματα Αβγών (Turbo Sleeves), που εφαρμόζουν στα αβγά απλά με βραστό νερό.