Δεν υπάρχει πιο έξυπνος, διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να μυήσουμε τα παιδιά μας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να κάνουμε ακόμη και τα πιο δύσκολα να δοκιμάσουν όλα τα φαγητά, από το να τα ενθαρρύνουμε να μπουν μαζί μας στην κουζίνα και να μαγειρέψουν. Τα μαθήματα μαγειρικής σίγουρα δεν θα τα βαρεθεί κανένα παιδάκι!

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των γονιών είναι ότι πολλά παιδιά αρνούνται να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και ανησυχούν για το πώς θα τα μάθουν να κάνουν υγιεινές διατροφικές επιλογές. Το πρώτο βήμα λοιπόν, ξεκινάει από τους ίδιους τους γονείς. Αν εμείς ακολουθούμε έναν ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και κάνουμε τις σωστές επιλογές για το οικογενειακό τραπέζι, τότε γιατί να μην τις ακολουθούν και τα παιδιά μας; Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες οι οικογένειες που μαγειρεύουν και τρώνε μαζί, βοηθούν τα παιδιά να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές γεύματος τώρα και στο μέλλον, να εξοικειώνονται με τη μαγειρική που θα τους είναι χρήσιμη σε όλη τους τη ζωή, καθώς και να έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Πολύ σημαντικό είναι και ότι τα οικογενειακά τραπέζια δίνουν σε ολόκληρη την οικογένεια τη δυνατότητα να απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί.

Το δεύτερο βήμα δε, είναι να τα βάλουμε κι αυτά στο παιχνίδι της προετοιμασίας του φαγητού και μάλιστα σε όλα τα στάδια της, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν ακόμη και με συχνά “δυσάρεστες” γι αυτά τροφές όπως τα λαχανικά ή τα όσπρια. Όταν το πρόγραμμα του παιδιού το επιτρέπει λοιπόν και από μικρή ακόμη ηλικία, το παίρνουμε μαζί μας στα μαγαζιά για να δει και να μυρίσει από κοντά τα φρούτα, τα λαχανικά, να αγγίξει τα όσπρια, το ρύζι και τα μακαρόνια στη συσκευασία τους και να τα βάλει μόνο του στο καλάθι, να δει τα ψάρια και το κρέας.

Τέλος, σειρά έχει το πιο δημιουργικό κομμάτι ή αλλιώς το μαγείρεμα. Δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν στην προετοιμασία του φαγητού και έτσι, εξοικειώνονται με τις μυρωδιές, τους ήχους και τις γεύσεις και γίνονται πολύ πιο πρόθυμα να δοκιμάσουν όλα τα φαγητά που έχουμε μαγειρέψει παρέα. Για να γίνει ακόμη πιο διασκεδαστικό το μάθημα μαγειρικής, φροντίζουμε να τους αγοράσουμε παιδικές ποδιές, γάντια, σκούφους και σκεύη σε παιχνιδιάρικα χρώματα και σχέδια και, φυσικά, δεν ξεχνάμε να τους λέμε ότι είναι οι “σεφ” της κουζίνας μας! Θέλετε να πάρετε ιδέες; Το Uncle Ben’s εγκαινίασε την digital πλατφόρμα Ben’s BeginnersΤΜ, που βοηθά τις οικογένειες να μαγειρέψουν εύκολα γεύματα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Δεξιότητες όπως το σωστό μέτρημα, το ξεφλούδισμα, η δημιουργικότητα και η ανάγνωση, γίνονται πράξη μέσα από δια δραστικά μαθήματα.

Για μία ακόμη φορά, το Uncle Ben’s καλεί όλους τους γονείς να πάρουν μέρος στην κοινωνική πρωτοβουλία Ben’s BeginnersΤΜ, βελτιώνοντας τις διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας! Στο πλαίσιο του προγράμματος έρχεται και ο μεγάλος digital διαγωνισμός Ben’s BeginnersΤΜ, που επιβραβεύει τους καλύτερους μικρούς chef, αλλά και τους γονείς τους. Έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών; Τραβήξτε μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben’s® και ανεβάστε το στο https://beginners.unclebens.gr. Στις 12 Οκτώβρη θα γίνει η ανάδειξη των νικητών, όπου ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€, ενώ ο 2ος και 3ος από 1.000€. (Διάρκεια διεξαγωγής διαγωνισμού: 11/9-8/10).