Φέτος τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να κάνουμε ρεβεγιόν με ένα μοναδικά γευστικό Τραχανότο!

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη τη μοναδική γεύση αυτού του πρωτοποριακού ζυμαρικού, που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα ακριβώς όπως το ριζότο, πραγματικά χάνετε! Με τα κατάλληλα υλικά και λίγη δημιουργικότητα, το θρεπτικό αυτό ζυμαρικό μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.

Αλεύρι, γιαούρτι, κρεμμύδι και αλάτι τα βασικά συστατικά του, αυτά που εγγυώνται τη νοστιμιά και που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους στο γιορτινό τραπέζι. Γιατί πράγματι. Το πεντανόστιμο ζυμαρικό της εταιρείας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για αμέτρητες συνταγές και να κλέψει τις εντυπώσεις στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Μια συνταγή που θα μείνει αξέχαστη τόσο για τη γεύση της όσο και για το χρώμα που θα δώσει στο γιορτινό τραπέζι είναι, για παράδειγμα, το Τραχανότο με παντζάρια, που συνδυάζεται μοναδικά με τριμμένη γραβιέρα Κρήτης. Για ένα πιο “ήσυχο” πιάτο, προτιμήστε να συνδυάσετε το Τραχανότο με μανιτάρια, χρησιμοποιώντας αποξηραμένα πορτσίνι. Γίνεται σαν ριζότο, μόνο που είναι πολύ πιο νόστιμο και θρεπτικό.

Όσο για τις αναλογίες; Θυμηθείτε ότι με ένα μόνο πακέτο Τραχανότο των 300γρ. και μερικά πολύ απλά υλικά, που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα χορταστικό γεύμα 4 ατόμων, που όλοι θα λατρέψουν! Το Τραχανότο είναι η τέλεια βάση για άπειρες γευστικές παραλλαγές. Μπορείτε να το φτιάξετε από την πιο απλή εκδοχή του με λίγο ελαιόλαδο και ζωμό (ή νερό) μέχρι την πιο σύνθετη, προσθέτοντας λαχανικά, αλλαντικά, ακόμα και κοτόπουλο ή κρέας. Μπορείτε να του δώσετε, όμως και έντονο ελληνικό άρωμα, αν θέλετε, συνδυάζοντάς το με αγαπημένα παραδοσιακά υλικά, όπως το χωριάτικο λουκάνικο και η φέτα. Το Γρήγορο Τραχανότο με σάλτσα σπεντζοφάι και φέτα στηρίζεται σε αυτήν ακριβώς τη λογική και είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα. Δοκιμάστε το κι εσείς!

Περισσότερα στο site www.trahanoto.gr και τα social της OMΟΣΠΟΝΔΙΑΣ facebook.com/omospondiafood & insta @Omospondia_food