Είτε προτιμάτε τις παραδοσιακές συνταγές είτε θέλετε να παίξετε με πιο ιδιαίτερες γεύσεις στο γιορτινό τραπέζι, το μυστικό πέρα από την καλή συνταγή είναι τα εξαιρετικά υλικά. Για όσα άτομα και αν μαγειρέψετε, στα ράφια των super market υπάρχουν επιλογές για να εξοικονομήσετε χρόνο ετοιμάζοντας νόστιμα πιάτα για όλους.

Η προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου μενού για το τραπέζι της γιορτής είναι διαδικασία απαιτητική και χρονοβόρα, όμως, η επιλογή των κατάλληλων υλικών μπορεί να μειώσει το χρόνο που αφιερώνετε στην κουζίνα στο μισό ακόμα και αν δεν είστε ιδιαίτερα έμπειροι στην κουζίνα. Ετοιμάσαμε λοιπόν προτάσεις για τρία νόστιμα μενού κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του εργένη, του ζευγαριού και της οικογένειας που γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ επιλέγοντας τη σειρά προϊόντων της ΓΙΩΤΗΣ.

Το μενού του εργένη
Μόνος στις γιορτές και άπειρος στην κουζίνα; Πάντα υπάρχουν πρακτικές και χορταστικές λύσεις που θα φτιάξετε σε χρόνο ρεκόρ. Για ορεκτικό προτείνουμε θα ετοιμάσετε γεμιστές πατάτες με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, μαλακά τυριά και μπέικον. Για να μειώσετε το χρόνο ψησίματός τους στο μισό, πρώτα θα τις βράσετε, μετά θα τις κόψετε προσεκτικά στη μέση, θα βάλετε τη γέμιση και θα τελειώσετε με ψήσιμο στο φούρνο. Για κυρίως, προτείνουμε φιλέτο κοτόπουλο με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και σάλτσα κόκκινου γλυκού κρασιού – κρέμας γάλακτος που θα αρωματίσετε με ελάχιστο φρέσκο σοταρισμένο κρεμμυδάκι και σκόρδο γκρανουλέ. Λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι πάνω στον πουρέ είναι η τελική πινελιά που δεν πρέπει να παραλείψετε. Για επιδόρπιο, μια ωραία Σοκολατόπιτα ΓΙΩΤΗΣ θα σας λύσει τα χέρια.

Τραπέζι για 2
Γιορτές με το έτερον ήμισυ; Περιποιηθείτε τον/την ξεκινώντας το γεύμα ή δείπνο σας με μια εύκολη πίτα με κιμά, Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και λεπτοκομμένα λαχανικά. Μαγειρέψτε τον κιμά μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του για να μην είναι ζουμερή η πίτα και να κόβεται εύκολα και πασπαλίστε με μαλακά τυριά της επιλογής σας για να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα όταν η πίτα σας ψηθεί. Για κυρίως, ψήστε ένα ωραίο χοιρινό ρολό γεμιστό στο φούρνο (θα βρείτε έτοιμο στο κρεοπωλείο), που θα σερβίρετε με κυδωνάτες πατάτες ψημένες στο φούρνο με δεντρολίβανο και πολλές ολόκληρες σκελίδες σκόρδο (καμιά 40αριά). Μην σας τρομάζει η ποσότητα, το σκόρδο όταν ψήνεται δεν είναι αψύ, βγάζει μια απαράμιλλη γλύκα που θα εκμεταλλευτείτε και στη σάλτσα του φαγητού σας. Το ζουμί από το ρολό, θα το βάλετε σε ένα μπλέντερ με το ψημένο σκόρδο και στη συνέχεια θα «δέσετε» το μίγμα σας ζεσταίνοντάς το σε ένα κατσαρολάκι με λίγο Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Για γλυκό θα θρυμματίσετε Βάση για Τούρτα και θα την απλώσετε σε στρώσεις σε ποτήρια για Martini με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με Γεύση Πραλίνα πασπαλίζοντας στο τέλος με λίγο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ.

Για την οικογένεια
Είτε είστε 3 είτε περισσότεροι, η φιλοσοφία του μενού είναι ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι οι ποσότητες των πιάτων που θα φτιάξετε. Ξεκινήστε το γεύμα σας με αλμυρές κρέπες, που θα φτιάξετε πανεύκολα με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ. Προτείνουμε μια γέμιση με ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, κοτόπουλο, μανιτάρια, μπέικον και φέτα με ανθότυρο. Ψήστε τες στο φούρνο πασπαλίζοντας με μαλακά τυριά που λιώνουν ωραία. Για κυρίως, προτείνουμε χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε κόκκινο γλυκό κρασί με κρεμμύδι, πιπέρια, μουστάρδα και δεντρολίβανο. Θα τα ψήσετε στο φούρνο με τη μαρινάδα τους, που θα γίνει μια εξαιρετική σάλτσα και θα τα σερβίρετε με baby πατάτες ψημένες και ολόκληρα μανιτάρια σαμπινιόν. Για επιδόρπιο, τι καλύτερο από μια μπουγάτσα με κρέμα πορτοκάλι; Φτιάχνεται πανεύκολα με Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Πορτοκάλι.

Καλά μαγειρέματα και καλές γιορτές!