To Olive Garden, ένα από τα πιο όμορφα roof gardens της Αθήνας, έχει ετοιμάσει νέες γευστικές προτάσεις για τον χειμώνα, που μας προ(σ)καλούν να κάνουμε την έξοδο μας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο executive chef ΧρήστοςΤζιλήρας δεν επαναπαύεται και για τη νέα, χειμερινή σεζόν προτείνει πιάτα που συνδυάζουν αρμονικά τις φρέσκες πρώτες ύλες και τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα, σε συνταγές με ελληνική και μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις ημέρες εκείνες που απλά επιθυμούμε να κακομάθουμε τον εαυτό μας με ένα διαφορετικό γεύμα ή για μια πιο ξεχωριστή στιγμή, που θέλουμε να συνδυάσουμε με ανάλογη έξοδο για φαγητό. Σε συνδυασμό δε με την απίστευτη θέα από τον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Titania, από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μέχρι τον Υμηττό, το Φάληρο, τη θάλασσα του Πειραιά έως και την Πάρνηθα, έχουμε το πιο ιδανικό σκηνικό για ρομαντικά τετ α τετ.

Για να πάρετε μια γεύση, στο νέο χειμερινό μενού βρίσκουμε και δοκιμάζουμε νόστιμα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά, τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με τη γήινη γεύση των οσπρίων, των λαχανικών και των μανιταριών. Επιλέξτε ανάμεσα σε Καλαμάρι σχάρας σε ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών με σουτζούκι, λαχανικά και βινεγκρέτ με λιαστή τομάτα Ξάνθης και εσπεριδοειδή, Φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού και βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια Φενεού, ζεστή σκορδαλιά παντζαριού με ψητό σκόρδο και λευκό βαλσάμικο, αλλά και το απίθανο Χειροποίητο λαζάνι γεμιστό με γαρίδες, άγρια μανιτάρια Ελληνικής φύσης και πράσινα σπαράγγια, κρέμα κόκκινης κολοκύθας με λάδι τρούφας και φύτρες.

Για τους λάτρεις του κρέατος πάλι, το Συκώτι από νεαρό μοσχάρι με πουρέ κρεμμυδιού, πράσινα σπαράγγια, πετιμέζι Κρήτης και πίκλες παντζαριού είναι η ιδανικότερη επιλογή. Από το μενού όμως δεν λείπει και μία χορτοφαγική επιλογή, με Βιολογικό φακόρυζο με πέρλες λαχανικών, μπρόκολο, ελιές και φρέσκα βότανα εποχής. Και για το τέλος, η Σοκολάτα bitter με τραγανό φουντούκι και χειμωνιάτικο άρωμα θα γράψει τον ιδανικότερο επίλογο σε κάθε γεύμα.

Και μην ξεχνάτε, το γεύμα μας αρχίζει και τελειώνει πάντα με ένα signature cocktail, που απολαμβάνουμε με θέα τη φωτισμένη πόλη.

info
Olive Garden, ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3326000. Ώρες λειτουργίας bar & restaurant: 11:00 – 02:00.