Η περίοδος της Σαρακοστής μπορεί να αποτελέσει την ιδανική αρχή για να ξεκινήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή. Σύμμαχός μας στην προσπάθεια αυτή τα λαχταριστά όσπρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι μας, το επόμενο διάστημα, έχουν τα όσπρια και συγκεκριμένα τα κλασικά όσπρια, που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνα μας: φακές, φασόλια, ρεβίθια. Ωστόσο, αν μπορούσαμε να πούμε πως τα όσπρια έχουν ένα μειονέκτημα, αυτό θα ήταν ο χρόνος που απαιτείται για να μαγειρευτούν.

Η λύση είναι τα έτοιμα όσπρια σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, που είναι το ίδιο νόστιμα σαν να τα κάναμε στη κουζίνα του σπιτιού μας. Έτσι, αποφεύγουμε το πολύωρο μούλιασμα και το βράσιμο των ρεβιθιών και των φασολιών και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να «καθαρίσουμε» τις φακές.

Εκμεταλλευόμαστε όλο το χρόνο που έχουμε, λοιπόν, για να φτιάξουμε νόστιμα πιάτα με όσπρια, σαν αυτά που ακολουθούν!

Οσπριοσαλάτες
Η βάση μιας κλασικής πράσινης σαλάτας ταιριάζει με όλα τα όσπρια, το ίδιο και ένα μείγμα από φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι) και φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι, ενώ τους ταιριάζουν πολύ και τα θαλασσινά. Φτιάχνετε τη σαλάτα της προτίμησή σας, λοιπόν, και προσθέτετε τα έτοιμα όσπρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ της επιλογής σας.

Μπρουσκέτες με όσπρια
Οι μπρουσκέτες ή τα ανοιχτά τοστ είναι ό,τι καλύτερο για σνακ και ορεκτικό. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και σε ό,τι συνδυασμούς σας αρέσουν. Θα χρειαστείτε ψωμάκι, πάνω στο οποίο θα βάλετε χούμους από ρεβίθια σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με πιπεριές, λιωμένο αβοκάντο και -αν θέλετε- γαρίδες. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε και club sandwich με «μπιφτέκι» από κεφτέδες, που θα αποτελέσει ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια.

Κεφτέδες και ντιπ από όσπρια
Οι κεφτέδες από όσπρια αποτελούν τάση στο φαγητό σήμερα. Οι ρεβιθοκεφτέδες συνοδεύονται ιδανικά με ζεστές πιτούλες, ψιλοκομμένα λαχανικά και λεμονάτη σάλτσα με ταχίνι και γιαούρτι. Όμως και οι κεφτέδες φασολιών αποτελούν μια πολύ θρεπτική επιλογή. Από την άλλη, το χούμους αποτελεί αγαπημένη επιλογή στο τραπέζι όλο τον χρόνο. Τα ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ θα γίνουν ο καλύτερος σύμμαχός σας στην κουζίνα αφού ταιριάζουν πολύ σε όποια συνταγή χρειάζεται ρεβίθια.

Όσπρια στην κατσαρόλα, στον φούρνο, αλλά και στο τηγάνι
Οι φακές, τα ρεβίθια και τα φασόλια αποτελούν αγαπημένες επιλογές όχι μόνο στην περίοδο της νηστείας, αλλά όλο το χρόνο. Ωστόσο, πέρα από τα κλασικές σούπες, που όλοι γνωρίζουμε, τα όσπρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τις πιο δημιουργικές συνταγές που θα σκεφτείτε: ρεβίθια κοκκινιστά, λευκά φασόλια στο φούρνο, φακές με ζυμαρικά ή φακόρυζο, ρεβίθια στο τηγάνι, φασόλια στο φούρνο με σπανάκι, κ.ά. Οι συνδυασμοί είναι πραγματικά αμέτρητοι, αρκεί να έχετε φαντασία και να μη φοβάστε να πειραματιστείτε!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Λαχανικά & Όσπρια σε Νερό
Για τις πιο υγιεινές, νόστιμες και νηστίσιμες συνταγές επιλέγουμε την ολοκληρωμένη σειρά έτοιμων οσπρίων και λαχανικών ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που μας λύνει τα χέρια! Τα αγαπημένα σας λαχανικά και όσπρια είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε απλώς ανοίγοντας ένα κουτί.

Η σειρά προϊόντων ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ περιλαμβάνει το πιο γλυκό και νόστιμο καλαμπόκι που έχετε δοκιμάσει, τα αγαπημένα μας μανιτάρια που πάνε παντού, φασόλια λευκά και κόκκινα και τον ζουμερό και πλούσιο σε γεύση αρακά. Το καλύτερο; Ξεχάστε τα μουλιάσματα από βραδύς και την ταλαιπωρία για να απολαύσετε τις αγαπημένες σας φακές και τα ρεβίθια. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ τα έχει αναλάβει όλα και τα έχει ετοιμάσει όλα για εσάς.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την αγαπημένη σας συνταγή και να ανοίξετε μία συσκευασία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ιδανικά για τις πιο νόστιμες vegan και όχι μόνο συνταγές.