Η μοναδική θαλασσινή γεύση του, αλλά και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του το κάνουν ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά όλο το χρόνο. Τη Σαρακοστή, όμως, έχει μόνιμη θέση στο τραπέζι μας. Ο λόγος για το καλαμάρι, που αποτελεί τη βάση για πολλά πιάτα και μεζέδες την περίοδο της νηστείας. Αυτά όμως που λατρεύουμε είναι εκείνα που φτιάχνονται εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ιδού μερικοί από τους αγαπημένους μας τρόπους να το απολαύσουμε.

1. Φτιάχνουμε ριζότο
Υπάρχει πιο νόστιμο και χορταστικό φαγάκι; Σε συνδυασμό με το μαϊντανό, το λευκό κρασί και το κρεμμύδι, το καλαμαράκι χαρίζει μια υπέροχη γεύση στο ριζότο μας. Το αποτέλεσμα; Ένα πιάτο που μοσχομυρίζει θάλασσα!

KALAMARI_slider

2. Το κάνουμε κοκκινιστό
Είναι μια ιδανική και φθηνή λύση για μια θαλασσινή συνταγή της στιγμής. Κοκκινιστά, αρωματισμένα με ούζο και σερβιρισμένα με ρυζάκι και μαϊντανό αυτά τα καλαμαράκια είναι το κάτι άλλο!

3. Τo κάνουμε ψητό
Μερικές φορές οι πιο απλές συνταγές είναι και οι καλύτερες. Για ένα γρήγορο ορεκτικό ή έναν γευστικό μεζέ ψήνουμε τα καλαμάρια στο φούρνο και ύστερα τα περιχύνουμε με λίγο λάδι πριν τα σερβίρουμε. Εάν πάλι θέλουμε να τα απογειώσουμε και να δημιουργήσουμε κάτι πιο γκουρμέ τα συνοδεύουμε με ένα πέστο βασιλικού.

4. Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη θαλασσινή μακαρονάδα
Θαλασσινά και ψάρια ταιριάζουν πολύ με τα αρώματα του ούζου που αναδεικνύει διακριτικά τη γεύση τους. Σοτάρουμε, λοιπόν, τα καλαμαράκια μας, τα σβήνουμε με ούζο και τα συνδυάζουμε με τα ζυμαρικά της επιλογής μας. Λατρεύουμε όμως να τα συνδυάζουμε και με άλλα θαλασσινά, όπως γαρίδες και χταποδάκι για να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη κόκκινη μακαρονάδα του ψαρά.

5. Το γεμίζουμε
Οι πιο μερακλήδες ξέρουν ότι αυτός είναι και ο πιο νόστιμος τρόπος να απολαύσεις τα καλαμαράκια. Μπορεί να είναι χρονοβόρος, αλλά δεν είναι διόλου δύσκολος. Τα γεμίζουμε με αρώματα και γεύσεις Ελλάδας, όπως ελιές και τραχανότο ή επιλέγουμε την πιο κλασική οδό και τα γεμίζουμε με ρυζάκι και μυρωδικά. Σού υποσχόμαστε ότι το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει θάλασσα!

Κάνουμε τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη με καλαμαράκια σε κονσέρβα
Επειδή δεν έχουμε πάντα το χρόνο ή τη διάθεση να τα καθαρίσουμε, να τα πλύνουμε και να τα μαγειρέψουμε, η επιλογή της κονσέρβας είναι ιδανική! Απλά ανοίγοντάς την μπορούμε να έχουμε στο λεπτό το βασικό υλικό για όλες τις παραπάνω ιδέες. Πρόκειται για μια λύση που πραγματικά μάς λύνει τα χέρια, ειδικά όταν περιμένουμε κόσμο στο σπίτι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και έχουμε να φτιάξουμε δεκάδες πιάτα, αλλά και να κρατήσουμε παρέα στους καλεσμένους μας.