Το πρώτο κουδούνι στο σχολείο σημαίνει κάθε χρόνο και την έναρξη εμφάνισης ιώσεων. Όσο ζεστά και να ντύσετε τα παιδιά, όμως, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

mesogeiaki-diatrofi

Οι τροφές που του κάνουν καλό
* Πορτοκάλια, λεμόνια, ακτινίδια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια, μπρόκολο και κουνουπίδι, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθούν στο χτίσιμο ενός ισχυρού ανοσοποιητικού. Σημειώστε ότι ειδικά το σπανάκι βοηθά στην αύξηση του σιδήρου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον οργανισμό καθώς όσοι έχουν έλλειψη σιδήρου συνήθως παρουσιάζουν και ευαισθησία στο κρύο.

* Για την περιεκτικότητα τους σε σίδηρο επιλέξτε φασόλια, φακές, συκώτι, μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα και αβγά.

* Καρότα, συκώτι, κόκκινο κρέας, γλυκοπατάτα, αποξηραμένα βερίκοκα, κολοκύθα και γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A, που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του οργανισμού.

* Γάλα, ξηροί καρποί, ψάρια, αβγά, δημητριακά και μανιτάρια αποτελούν καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, που επίσης ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

* Το ελαιόλαδο, οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος περιέχουν βιταμίνη Ε -ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμά τις ιώσεις.

* Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-3) συντελούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, συνεπώς μην παραλείπετε τα πράσινα λαχανικά, τον λιναρόσπορο, τα καρύδια, τον σολομό, τη σαρδέλα, την πέστροφα και τα εμπλουτισμένα με ω-3 γαλακτοκομικά προϊόντα.

* Τα σκόρδα και τα κρεμμύδια έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Το ίδιο και οι ντομάτες, που είναι και η πλουσιότερη πηγή λυκοπένιου.

kryologima2-olivemagazinegr

Τα συμπληρώματα που κρατούν τις ιώσεις μακριά
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, που κρατά τις ιώσεις μακριά. Ωστόσο, η λήψη βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής που απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά, είναι ένας ακόμη καλός τρόπος για να θωρακίσετε την υγεία τους. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ταμπλέτες βιταμίνης C και πολυβιταμίνες ή αλλιώς μασώμενες ταμπλέτες που περιέχουν βιταμίνες Α, C, E, ψευδάργυρο και μίγμα υγιεινών τροφών και βοτάνων που βοηθούν την άριστη λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Πολύ καλή επιλογή και οι ταμπλέτες με συμπυκνωμένο εκχύλισμα ασερόλας, τον καρπό της οποίας χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά οι ιθαγενείς της Ν. Αμερικής για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων. Τέλος, το μουρουνέλαιο, που τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει δυναμικά, είναι ένα κι ένα για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού δεδομένου ότι είναι μια πλούσια φυσική πηγή των ω-3 λιπαρών οξέων και της βιταμίνης D.

Δοκιμάστε το Αnimal Parade
Tο Animal Parade είναι το πληρέστερο συμπλήρωμα που παρασκευάσθηκε ποτέ για παιδιά, όπως 15 παρακαλώ βιταμίνες, 8 μέταλλα και πλήθος υγιεινές τροφές: σπανάκι, μπρόκολo, καρότo, σπιρουλίνα, παπάγια, μήλο, μάνγκο, καρπούς τριαντάφυλλου κ.ά.! Επιπλέον, κυκλοφορεί σε υποαλλεργικές μασώμενες ταμπλέτες ή ζελεδάκια και, μάλιστα σε απίθανα σχήματα ζώων, όπως λιοντάρια, ελέφαντες, τίγρεις και ιπποπόταμοι, που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Όσο για τη γεύση τους, τα βρίσκετε με γεύση κερασιού ή διάφορων φρούτων, τα οποία τα παιδιά λαχταρούν να δοκιμάσουν. Σημείωσε, ότι πρόσφατα προστέθηκε στη σειρά Animal Parade και το Animal Parade Gold, με περισσότερες ακόμη υγιεινές τροφές, όλες βιολογικής καλλιέργειας! Όπως όλα τα προϊόντα Nature’s Plus η σειρά Animal Parade φέρει την εγγύηση ανεξάρτητου εργαστηρίου (με ποιοτική και ποσοτική ανάλυση). Με τις φόρμουλες της Nature’s Plus τα παιδιά χτίζουν θεμέλια υγείας και ευεξίας τόσο για την παιδική όσο και για την ενήλικη ζωή τους και παίρνουν την εξειδικευμένη διατροφή που τους βοηθά να ανταπεξέρχονται με καλή υγεία κατά τη διάρκεια κάθε σταδίου της ζωής τους.