Όλοι το καλοκαίρι αυτό που ζητάμε είναι λίγη δροσιά. Να μπορούμε να ανοίξουμε το ψυγείο και να βρίσκουμε μέσα δροσερά γλυκά -με τη φροντίδα ΓΙΩΤΗΣ– που να μας φτιάξουν τη μέρα.

Λαχταριστά, εύκολα στην παρασκευή τους, οικονομικά, με λίγα υλικά και σε αμέτρητες παραλλαγές για να τα φτιάξουμε ακριβώς όπως μας αρέσουν. Με σοκολάτα, με φρούτα, με γιαούρτι και σε light εκδοχές. Τα γλυκά ψυγείου όχι μόνο δροσίζουν το καλοκαίρι μας, αλλά και μάς θυμίζουν τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας.

Διαχρονικά και μαμαδίστικα, πρόκειται για εκείνα τα γλυκά, που μας φέρνουν αναμνήσεις και μας κάνουν να χαμογελάμε. Σαν το μωσαϊκό της μαμάς, που μας έκανε να χοροπηδάμε από λαχτάρα ή τα γιαουρτογλυκά με ζελέ, τα αγαπημένα του μπαμπά και το άλλο με την κρέμα και τα μπισκότα που είχαμε σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Όλα αυτά τα αγαπημένα γλυκά και δροσερά γλυκά, που έκαναν αξέχαστα τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων…

Σήμερα, τα κλασικά γλυκά ψυγείου παραμένουν δημοφιλείς επιλογές και με τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ έχουμε τη δυνατότητα να τα φτιάξουμε στην καλύτερή τους εκδοχή. Για το αγαπημένο μας μωσαϊκό χρησιμοποιούμε Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μας. Για τα ανάλαφρα γιαουρτογλυκά με ζελέ, το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, που κυκλοφορεί σε 5 μοναδικές γεύσεις συνδυαστικά με το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ -θα το βρείτε σε 10 γεύσεις- είναι τα απαραίτητα υλικά, που θα χρειαστούμε. Με Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, μπορούμε ακόμα να φτιάξουμε εξαιρετικά γιαουρτοζελέ αναμειγνύοντάς τα απλά με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.

Μια πολύ δημιουργική ιδέα ακόμα είναι να χρησιμοποιήσουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ ως βάση για να φτιάξουμε τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά. Πάνω από τη βάση μπισκότου θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να προσθέσουμε Κρέμες Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ και στο τέλος φράουλες, μπανάνες ή όποιο άλλο φρούτο θέλουμε. Έτσι, σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα δροσερό, ελαφρύ και γευστικό γλυκό!

Τα φρουτένια ή σοκολατένια σεμιφρέντο είναι επίσης αγαπημένα γλυκά για το καλοκαίρι και φτιάχνονται χρησιμοποιώντας είτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème που περιέχει φυτικά λιπαρά και άπαχο γάλα είτε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Τέλος, η Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε σταγόνες, κλασική, γάλακτος, λευκή ή σε νιφάδες γαρνίρει μοναδικά όλα τα γλυκά ψυγείου, ακόμη και τις τούρτες ή τα κρύα ροφήματα, όπως τα αγαπημένα μας smoothies και milkshakes.

Καλό καλοκαίρι!