Το πασχαλινό τραπέζι γεμίζει κυρίως με αγάπη και λαμπερά χαμόγελα, όταν γίνεται μια αγκαλιά για τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους. Επομένως, ακόμη κι αν δεν είστε εξπέρ στο μαγείρεμα, μπορείτε να ετοιμάσετε με τα χεράκια σας ένα εξαιρετικό και πάνω απ’ όλα εύκολο γεύμα, που θα εντυπωσιάσει σίγουρα συγγενείς και φίλους.

Τα έξυπνα ψώνια είναι το παν
*Αν θέλετε να γλιτώσετε το βάψιμο των αβγών, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα, βρασμένα κατακόκκινα αβγά από το σούπερ μάρκετ. Σας υποσχόμαστε ότι δεν θα το καταλάβει κανείς!
*Προετοιμάστε μια πιατέλα με ποικιλία τυριών και αλλαντικών για να σερβίρετε στους καλεσμένους σας μόλις έρθουν παρέα με το κρασάκι ή το ουζάκι τους. Ένα καλάθι με φρέσκο ψωμάκι από το φούρνο και κριτσίνια είναι μια ακόμη καλή προσθήκη στο τραπέζι. Ιδανικά σάς προτείνουμε να αγοράσετε δύο τρία διαφορετικά είδη ψωμιών και να τα κόψετε σε φετούλες. Για να κερδίσετε τις εντυπώσεις μπορείτε να ρίξετε πάνω σε μερικά λίγο αλάτι, ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη και ψιλοκομμένο σκόρδο και να τα ψήσετε στο φούρνο για 10 λεπτά!
*Δεν χρειάζονται πολλά πιάτα για να γεμίσει το τραπέζι. Υπολογίστε μια ή δυο σαλάτες, μια πίτα, ένα κυρίως με το συνοδευτικό του, γλυκό, κρασί και ένα λικέρ.

52338823 - pie with zucchini, cheese and herbs on the table

Εντυπωσιακά πιάτα δεν σημαίνει και δύσκολα
*Ως ορεκτικό σάς προτείνουμε να φτιάξετε μια εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και ποικιλία ελληνικών τυριών. Κρέπες ή λαζάνια με αλλαντικά και Μπεσαμέλ και μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά είναι εξίσου εξαιρετικές ιδέες.
*Για κυρίως πλάι στο αρνί ή το κατσικάκι, που θα βάλετε για ευκολία στο φούρνο, σάς προτείνουμε να σερβίρετε Πουρέ Πατάτας. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε το κατσικάκι αβγολέμονο και να το δέσετε με Κορν Φλάουρ.
*Η ώρα του γλυκού είναι σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες στιγμές του πασχαλινού τραπεζιού. Δοκιμάστε να φτιάξετε κεκάκια με Φαρίνα ή ένα εντυπωσιακό trifle με κρέμα και Garni. Για να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στο τραπέζι και να δροσίσετε τους καλεσμένους σας, σάς προτείνουμε να φτιάξετε και ένα πανεύκολο Ζελέ με φρέσκα φρούτα εποχής ή μια Κρέμα Καραμελέ.

pasxalino trapezi

Η προσεγμένη διακόσμηση πάντα μετράει
*Επιλέξτε μονόχρωμο λινό τραπεζομάντηλο και ράνερ επίσης μονόχρωμο (σε διαφορετικό χρώμα από αυτό του τραπεζομάντηλου) ή λουλουδάτο.
*Φέρτε την άνοιξη στο τραπέζι σας βάζοντας στο κέντρο του, δίπλα από την πιατελίτσα ή το στολισμένο καλαθάκι με τα πασχαλινά αβγά, ένα όμορφο βάζο με πολύχρωμα λουλούδια της επιλογής σας κατά προτίμηση σε παστέλ τόνους ή λευκά.
*Δε χρειάζεστε ακριβά σερβίτσια και εξεζητημένα ντεκόρ για να έχετε στιλάτο αποτέλεσμα. Το διαχρονικό και απλό λευκό στο σερβίτσιο είναι μια ασφαλής επιλογή γιατί θα σας δώσει τη δυνατότητα να παίξετε ελεύθερα με τις αποχρώσεις των διακοσμητικών, που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε σουπλά σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις, χρωματιστές χαρτοπετσέτες, πασχαλινά διακοσμητικά ζωάκια, καλαθάκια και αβγοθήκες που σε συνδυασμό με υλικά όπως κορδέλες, οργάντζες, διακοσμητικό σανό και φυσικά λουλούδια έχουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Το τραπέζι σας ακόμα κι αν είναι το πρώτο που κάνετε θα μείνει σε όλους αξέχαστο!