Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές στη διατροφή μας για να βγούμε στην παραλία πιο ανανεωμένες και με αυτοπεποίθηση. Ετοιμάζουμε, λοιπόν, ισορροπημένα γεύματα, εφοδιάζοντας τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Στη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης εκτός από την άσκηση, η διατροφή έχει τον πρώτο λόγο. Γι αυτό, φροντίζουμε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας μερικές, απλές διατροφικές συνήθειες, χωρίς φυσικά να παραλείπουμε τα βασικά γεύματα της ημέρας, αλλά και τα ενδιάμεσα σνακ. Και τι καλύτερο από τις νόστιμες προτάσεις της fytro, που μάς λύνουν τα χέρια τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο; Ας δούμε μερικά χρήσιμα tips που θα αλλάξουν ευχάριστα τη διατροφική μας «ρουτίνα», χωρίς να στερηθούμε αυτά που μας αρέσουν.

Στο ξεκίνημα της ημέρας, δεν παραλείπουμε να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με την απαραίτητη ενέργεια. Το πρωινό εξάλλου είναι το πιο βασικό γεύμα και οι υγιεινές και θρεπτικές επιλογές, αν συνδυάζονται σωστά, είναι σίγουρα μια πολύ καλή αρχή. Η ισορροπημένη διατροφή ξεκινά, λοιπόν, από το πρωινό. Δοκιμάστε Muesli με αποξηραμένα φρούτα ή Νιφάδες Βρώμης, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με γιαούρτι, φρούτα ή ακόμη και με Ρόφημα Αμυγδάλου fytro!

gynaika-pou-pinei-smoothie1

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πρέπει να παραμελείτε την ενυδάτωσή σας και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα να πίνετε μόνο νερό, αλλά και άλλα ροφήματα, όπως χυμούς, smoothies, κρύο τσάι και καφέ (αν τα προτιμάτε γλυκά προτιμήστε να προσθέσετε Καστανή ή Μαύρη Ζάχαρη fytro).

Αντικαταστήσετε το απλό αλάτι με Υποκατάστατο Άλατος fytro! Περιέχει τρεις φορές λιγότερο νάτριο και είναι κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους.

Την ώρα του μεσημεριανού προτιμήστε προϊόντα σόγιας γιατί αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών και αποτελούν εξαιρετικό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Δοκιμάστε Σόγια Κιμά ή Κεμπάπ fytro και συνδυάστε το με Ζυμαρικά με αλεύρι σόγιας fytro.

grafeio-mikri

Για ένα υγιεινό σνακ στο γραφείο δοκιμάστε τα Ρυζογκοφρετάκια με Γιαούρτι και γεύση Πορτοκάλι ή με Σοκολάτα Γάλακτος με μόλις 17 θερμίδες ανά τεμάχιο, τέλεια λύση για να «νικήσετε» τις λιγούρες πριν το μεσημεριανό αλλά και το βραδινό γεύμα. Αν, ωστόσο, θέλετε κάτι αλμυρό, προτιμήστε τις σκέτες Ρυζογκοφρέτες fytro, τις οποίες θα συνδυάσετε με μια φέτα light τυρί και γαλοπούλα ή με ένα τυρί κρέμα, cottage cheese ή κατίκι.

Για τις πολύ μεγάλες λιγούρες, ωστόσο, φροντίστε να έχετε πάντα στο ντουλάπι σας μια Σοκολάτα Υγείας ή Σοκολάτα Γάλακτος fytro με stevia, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς λακτόζη και χωρίς γλουτένη!

Θυμηθείτε: Το παν είναι οι σωστές επιλογές και το μέτρο. Καλό καλοκαίρι!