Το Α και το Ω για να κυλήσουν όλα ομαλά στις προετοιμασίες και το σερβίρισμα στο γιορτινό τραπέζι είναι η οργάνωση που περιλαμβάνει από το art de la table μέχρι την επιλογή των κατάλληλων υλικών που θα απογειώσουν τις συνταγές σας. Όλα εξαρτώνται από το μεράκι και τη μαστοριά της οικοδέσποινας -και των βοηθών της βεβαίως- έτσι ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.

Στο γιορτινό τραπέζι όλοι οι καλοί χωράνε
Μπορεί τα πληθωρικά κυρίως πιάτα να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των γιορτών, ωστόσο, κανένα τραπέζι δεν μπορεί να σταθεί μόνο με αυτά. Τα πρώτα πιάτα και τα συνοδευτικά αποτελούν ένα εξίσου σημαντικό κεφάλαιο που συμπληρώνει το σύνολο μιας εορταστικής εμπειρίας. Παρόλο που οι επιλογές στα κυρίως αποτελούνται συνήθως από κρεατικά ή γαλοπούλα, ωστόσο, ένα καλομαγειρεμένο Κριθαρότο, ένα ριζότο ή μια ωραία δουλεμένη «al dente» pasta έχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι.

Τα κλειδιά της επιτυχίας
Επειδή τα θεμέλια ενός απολαυστικού γεύματος είναι η καλή πρώτη ύλη, ξεκινώντας από τη βάση, προτιμήστε ένα ελαιόλαδο όπως το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Θυμηθείτε ότι ο ιδανικός τρόπος για να απολαύσετε τη μοναδική γεύση του -εκτός από σαλάτες ή στο μαγείρεμα- είναι να ραντίσετε το πιάτο σας (ζυμαρικό, ψάρι ή κρέας) με λίγες σταγόνες φρέσκου ελαιολάδου. Μπορείτε σε αυτή την τελευταία πινελιά να δώσετε μια αρωματική νότα και, ανάλογα με το πιάτο που θα σερβίρετε, να το αρωματίσετε με φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο κλπ.

Η συνοδεία των πιάτων είναι σημαντική ενότητα στην οποία θα πρέπει να δώσετε βάση. Είτε πρόκειται για λαχανικά φούρνου ή ψητά είτε για ένα πιλάφι, οι επιλογές σας πρέπει να είναι προσεγμένες μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Για ένα ωραίο, σπυρωτό ρύζι, επιλέξτε Ρύζι Νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που συνοδεύει τέλεια το χοιρινό ή τη γαλοπούλα. Σερβίρετέ το δίπλα σε ένα χοιρινό μπούτι μαριναρισμένο με μέλι, μουστάρδα, καπνιστή πάπρικα, σκόρδο και λίγο κονιάκ και θα δώσετε ρεσιτάλ γεύσης. Όσο για τα ορεκτικά, ετοιμάστε μια περιποιημένη κοτόπιτα με πιπεριές και Μανιτάρια Τεμαχισμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και είστε πλήρεις.

Η πολυχρωμία στα ζυμαρικά είναι φετίχ που ταιριάζει γάντι στο γιορτινό τραπέζι. Δοκιμάστε να φτιάξετε στους καλεσμένους σας Χυλοπίτες Λαχανικών ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με οστρακοειδή ή μια ωραία μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σύγκλινο. Δοκιμάστε Όμικρον Λαζανάκι ή Όμικρον Μακαρόνια Νο 6 -είναι ιδανικά γι’ αυτή τη συνταγή- όμως, προσοχή στο χρόνο που θα τα βράσετε. Αν θέλετε να τελειώσετε το μαγείρεμα στο τηγάνι και τα ζυμαρικά σας να είναι «al dente», θα πρέπει να τα βράσετε περίπου 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τη διαφορά στο πιάτο, όμως, θα κάνει η σάλτσα τομάτας και το σιγομαγείρεμά της για να δέσει σωστά. Προτείνουμε, λοιπόν, να επιλέγετε Τοματοπολτό Διπλής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για βέβαιο αποτέλεσμα.

Καλά μαγειρέματα!