Το εστιατόριο – σημείο αναφοράς στο πάρκο Αργεντινής Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έκλεισε 25 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και μάς υποδέχεται με ανανεωμένο κατάλογο και μια σειρά εκδηλώσεων με εκλεκτούς καλεσμένους.

Η κουζίνα του «Αλεξάνδρα» είναι από τις πιο χαρακτηριστικές της αθηναϊκής σκηνής και όχι τυχαία αφού «κουβαλά» μακροχρόνια παράδοση με κινητήριο δύναμη πάντα τον Χριστόφορο Σιούνα, έναν άνθρωπο με πολυετή πείρα στον τομέα της εστίασης. Το μυστικό της πραγματικής επιτυχίας αυτού του εστιατορίου δεν είναι άλλο από την αγάπη του ιδιοκτήτη για την παραδοσιακή αστική κουζίνα και αυτό είναι έκδηλο στον κατάλογο στον οποίο βρίσκουμε μεζέδες από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ως μεζεδοπωλείο, αλλά και συνταγές από την «προσωπική κουζίνα» της μητέρας του κ. Σιούλα. Η χορτόπιτα-πλαστό, με το απίστευτα τραγανό φύλλο και την πλούσια σε μυρωδικά γέμιση και το κατσικάκι στον φούρνο με ρύζι και γιαούρτι, που φυσικά είναι από τα πιο πολυσυζητημένα τους πιάτα, είναι μερικές μόνο από αυτές.

ΣΙΟΥΝΑΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
O κ.  Χριστόφορος Σιούνας

Βασικό χαρακτηριστικό της κουζίνας είναι η απλότητα, η νοστιμιά και η έμφαση που δίνουν στα φρέσκα εποχικά προϊόντα, τις εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες- στις οποίες είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί- και φυσικά στη σωστή διαχείρισή τους σε συνταγές που κυμαίνονται πάντα στο πλαίσιο του παραδοσιακού χωρίς δημιουργικές υπερβολές. Εξάλλου, αυτή είναι και η φιλοσοφία του εστιατορίου και θα το καταλάβετε με την πρώτη μπουκιά της τραγανής τους τυροκροκέτας, ενός πραγματικά «χιλιοβασανισμένου» ορεκτικού που εδώ όμως το φτιάχνουν όπως πρέπει. Τα μοσχαρίσια λουκάνικα από ελληνική στεπική φυλή τύπου Κατερίνης είναι σοκαριστικά νόστιμα ενώ οι λαχανοντολμάδες τους που φτάνουν στο τραπέζι αχνιστοί σε γενναιόδωρες μερίδες θα σάς κάνουν να νιώσετε έντονα τη θαλπωρή της μαμαδίστικης κουζίνας. Το ίδιο δυνατά παίζουν και τα κυρίως επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες, με πιάτα όπως το κοτόπουλο, που σερβίρεται απλωμένο σε σπιτικές χυλοπίτες, με σπανάκι, ψητή ντομάτα και πεκορίνο Αμφιλοχίας, το οποίο είναι συγκινητικά νόστιμο, αλλά και τα εξαίσια ψημένα ζουμερά μπριζολάκια από ελληνικό μαύρο χοίρο που θα συνοδεύσετε με μια ωραία τηγανιά φρέσκες πατάτες και φυσικά κάποια από τις επιλογές της ενημερωμένης οινικής τους λίστας.

Με αφορμή τα φετινά αργυρά γενέθλια του εστιατορίου, διοργανώνονται 4 εβδομαδιαίες εκδηλώσεις μέσα στη χειμερινή σεζόν που βασίζονται σε ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές.

Οι εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια
12 – 16 Δεκεμβρίου 2016
Mανιτάρια: Ελληνικοί μικροί θησαυροί, μεγάλες γεύσεις.

Ο Ηλίας Αντωνιάδης executive chef της εταιρίας μανιταριών Δίρφυς παρουσιάζει ιδιαίτερα πιάτα με μανιτάρια.

16 – 20 Ιανουαρίου 2017
Ηπειρώτικες πίτες

Η κυρία Άννα Τζίμα ανοίγει φύλλο και παρουσιάζει διάσημες αλμυρές και γλυκές πίτες της Ηπείρου.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-2

13 – 16 Φεβρουαρίου 2017
Η Κιβωτός του Δήμου: Ελληνικές φυλές κρεάτων, παράδοση 9.000 ετών.

Μαύρος Χοίρος, Ελληνικό Μοσχαράκι της στεπικής φυλής τύπος Κατερίνης, Μουνούχι και Αρνάκι Καλαρίτικο με αφορμή την εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης.

13 – 16 Μαρτίου 2017
Μεσολόγγι-Αμβρακικός: Η συνάντηση της λιμνοθάλασσας.
Χέλια, αβγοτάραχο, γαρίδες σε σαρακοστιανά πιάτα και όχι μόνο.

info
Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α & Ζωναρά 21 Νεάπολη, Πάρκο Παναθήναια, Λεωφ. Αλεξάνδρας, τηλ: 210 6420874.
Ώρες λειτουργίας: Όλη την εβδομάδα από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ. Κόστος: 15-25 ευρώ/ άτομο.