Το εστιατόριο στο διώροφο νεοκλασικό, στη σκιά της Ακρόπολης, αναενώνει το μενού του παραμένοντας πιστό στις αξίες της δημιουργίας γεύσεων που «ξυπνούν» αναμνήσεις.

Στην ομάδα της κουζίνας ο Μιχάλης Χατζηγεωργίου, υπό την επίβλεψη του executive chef και συνιδιοκτήτη Αλέξανδρου Φουρούλη, ετοιμάζει signature πιάτα αλλά και νέες προτάσεις με παραδοσιακό γαστρονομικό χαρακτήρα. Στη νέα κάρτα, λοιπόν, η ματιά στέκεται σε κλασικές γεύσεις του εστιατορίου όπως οι τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό όμως οι συγκλινοκεφτέδες με πρόβειο γιαούρτι, πορτοκάλι, ρόκα, γραβιέρα και ροζ πιπέρι, μίνι σουβλάκι με πανσέτα, γιαούρτι, τομάτα, αγγούρι και σχοινόπρασσο είναι μερικά από τα new entries που προσελκύουν το ενδιαφέρον. Το ριζότο δημητριακών με μανιτάρι, γραβιέρα, καπνιστή πανσέτα, σκόρδο και θυμάρι αλλά και το τραχανότο με ορτύκι, καρότο, πράσο και φρέσκο κρεμμύδι, ένα πιάτο ωδή στην κουζίνα της Μάνης είναι επίσης χαρακτηριστικές νέες προτάσεις ενώ το λαυράκι σερβίρεται πλέον με σπανακόρυζο, καυκαλήθρες, μυρώνια και αγριομάραθο.

Ο γλυκός επίλογος κάθε γεύματος ολοκληρώνεται φέτος με προτάσεις όπως ο παραδοσιακός χαλβάς στη μοντέρνα εκδοχή του, με κρέμα σοκολάτας και γαρνιτούρα από μπισκότο καρύδι, σιρόπι βύσσινο και αρμπαρόριζα, η μανιάτικη γαλατόπιτα με κρέμα σοκολάτας, κρέμα πορτοκάλι και μπισκότο κανέλα αλλά και το παρφέ σοκολάτας με μους γιαούρτι, συκομαΐδα (παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό), μπισκότο αμυγδάλου και γαρνιτούρα από σιρόπι ρόδι και πιπέρι.

info
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, τηλ. 210 9218180, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00